Elon Musk recurge la o nouă rundă de concedieri în cadrul Tesla. De această dată au fost vizați 200 de angajați care lucrează în divizia Autopilot.

Managementul Tesla a concediat aproximativ 200 de salariați și a închis un întreg birou din San Mateo, California. Unii dintre cei 350 de lucrători ai biroului au fost mutați într-o altă locație, scrie Business Insider.

Aceste valuri de concedieri au fost relativ neașteptate. La începutul lunii iunie, Elon Musk a spus că vrea să reducă locurile de muncă și asta pentru că a avut un „sentiment foarte prost” despre modul în care merge economia.

Elon Musk a declarat recent, la Forumul Economic din Qatar, că a vrut să reducă cu până la 3,5% din forța de muncă totală a companiei, în special din cei care încasează salarii, pe contracte de muncă. Compania avea aproximativ 100.000 de angajați la sfârșitul anului trecut.

Doi foști angajați Tesla din Nevada au intentat săptămâna trecută un proces prin care vor să demonstreze faptul că firma lui Elon Musk a încălcat legea, renunțând la oameni fără a-i anunța. Aceștia susțin că nu s-a respectat Legea WARN, care cere angajatorilor mari ca în anumite circumstanțe să dea oamenilor un preaviz de 60 de zile cu privire la o concediere. Musk a catalogat procesul ca fiind unul „banal”.

Retail jobs

Tesla nu a dorit să ofere comentarii cu privire la această situație, mai scrie sursa citată.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri