S-au deschis înscrierile pentru programul de nomazi digitali din Costa Rica. Dacă și tu visezi să lucrezi într-una dintre cele mai frumoase țări din lume, acum ai ocazia. Pentru a aplica pentru programul de nomad digital, trebuie să respecți câteva cerințe și reguli.

Costa Rica este o destinație de top pentru călătorii, un sfert din teritoriul țării fiind acoperit de jungla tropicală. Acum, cererile de nomazi digitali au fost deschise, permițând turiștilor să petreacă mai mult timp și să lucreze de la distanță în această țară, notează Euronews.

Pentru a începe, trebuie să completezi un formular online cu informațiile tale personale și câteva documente justificative, cum ar fi dovada venitului. Există o taxă guvernamentală de 100 de dolari (97 de euro), o taxă de procesare de 90 de dolari (88 de euro) și o taxă suplimentară pentru viză, odată ce v-a fost aprobată.

Cine se califică pentru o viză de nomad digital în Costa Rica?

Pentru a te califica, trebuie să lucrezi pentru o companie străină, nu pentru una din Costa Rica, și să vă poți desfășura activitatea de la distanță.

Solicitanții trebuie să câștige cel puțin 3.000 de dolari (2.925 de euro) pe lună sau 5.000 de dolari (4.873 de euro) dacă vor să își aducă familia cu ei.

Dacă îndeplinești aceste cerințe, atunci ești eligibil să locuiești și să lucrezi în Costa Rica timp de un an. Poți solicita prelungirea acestui termen pentru încă un an dacă poți dovedi că ai stat în țară cel puțin 180 de zile. Nu vei plăti niciun impozit pe venit sau taxe de import pentru articolele pe care le cumperi pentru muncă.

Cât durează procesarea unei vize de nomad digital în Costa Rica?

Cererea ta de viză de nomad digital va dura câteva săptămâni, în mod oficial până la 15 zile, pentru a fi aprobată sau respinsă.

Președintele Alvardo a declarat, la semnarea legii, că speră ca țara să beneficieze de banii pe care nomazii îi cheltuiesc în Costa Rica. Aceasta face ca țara să fie una dintre puținele de pe continentul american care oferă acest tip de oportunitate.

Citiți și: Noua viză de nomad digital din Bali: Străinii pot trăi și lucra în Indonezia fără taxe.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri