Odată cu deschiderea subiectului acceptării României în spațiul Schengen, apare și problema impactului pe care o asemenea decizie o va avea asupra mediului de afaceri din țară, din perspectiva segmentului recrutării de forță de muncă străină extra-comunitară.

Work from Asia, agenția de recrutare de personal străin în România, lansează un îndemn de mobilizare generală pentru găsirea de noi soluții către întreaga industrie și avertizează asupra noii realități cu care angajatorii români vor fi nevoiți să se confrunte.

Cred că aderarea României la spațiul Schengen va deveni în curând o realitate, motiv pentru care atât noi, antreprenorii, cât și autoritățile ar trebui să ne pregătim în acest sens și să rezolvăm cât mai eficient problemele deja existente, pentru a nu se acutiza. Printre consecințele cu care ne vom confrunta se numără durata procesului de aducere în țară a muncitorilor străini, care estimăm că se va modifica de la 120 - 240 de zile, cât durează în prezent, la 240 - 480 de zile. Mai mult decât atât, preconizăm și că numărul permiselor de muncă alocate muncitorilor extra-comunitari va scădea drastic și va fi cu până la 50% mai mic.

Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work from Asia

Alte modificări care ar putea privi întregul segment al importului de forță de muncă străină vizează factorul decizional asupra numărului de permise de muncă acordate anual. Dacă până acum acest lucru era decis la nivel național, în funcțiile de evaluările nevoii de personal existente pe piața muncii locale, odată cu aderarea la spațiul Schengen, această decizie va fi luată la nivelul Forumului Internațional European.

Antreprenorii români sunt sfătuiți la rândul lor să ia măsuri și să își asigure din timp forța de muncă străină necesară desfășurării activității lor în condiții optime, pentru a preîntâmpina intervalele din ce în ce mai mari de așteptare.

„Compania noastră a început deja oficial recrutările de personal pentru business-urile românești care au nevoie de forță de muncă în primăvara lui 2023. Ne sfătuim toți clienții să nu mai amâne depunerea solicitărilor de plasare pentru anul viitor, pentru a nu le fi afectată activitatea, din cauza lipsei de resurse umane”, a completat Yosef Gavriel Peisakh.

Work from Asia oferă personal în domenii precum: construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile şi Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.
Aria de activitate a agenţiei include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, unde pune la dispoziţia clienţilor săi personal din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, îngrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi. WORK FROM ASIA este o agenţie de recrutare personal străin care vizează şi sprijinirea sectorului auto, de la prin oferirea de personal pentru domeniul automotive, până la soluţionarea lipsei de personal din service-urile auto, spălătorii şi nu în ultimul rând domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri