Dacă vrei să te muți în Germania, țara oferă multe locuri de muncă în contextul în care deficitul de personal începe să apese din ce în ce mai mult economia țării. Pentru a atrage muncitori străini calificați, Germania își simplifică sistemul de imigrare. Iată care sunt cele mai căutate joburi din Germania.

Ca urmare a deficitului de forță de muncă tot mai mare, țara este „în căutarea oamenilor care doresc să vină în Germania pentru a-și aduce aportul în profesiile pe care le exercită, prin abilitățile și expertiza lor”, a spus Robert Habeck, ministrul Economiei și Climei. Acesta este și motivul pentru care Germania pune la punct un nou sistem de vize care ar putea facilita relocarea muncitorilor calificați în țară, scrie Euronews.com.

Locuri de muncă Germania. Unde se pot angaja românii care doresc să se mute acolo

Economia țării are nevoie de persoane din afara țării care să acopere atât poziții care necesită pregătire academică, precum și joburi în care nu necesită absolvirea de studii superioare. La un summit pentru forța de muncă calificată din această lună, guvernul german a subliniat că formarea academică și cea vocațională au o importanță egală.

Autoritățile din Germania sunt în căutare de meșteșugari calificați, ingineri electrici, specialiști IT, îngrijitori, asistente medicale, lucrători în catering și ospitalitate.

„Noi primim cu brațele deschise oameni din toată lumea care vor să muncească aici”, a mai precizat Ministrul Economiei.

Alte ocupații căutate în Germania, pe care le-am regăsit pe site-ul oficial al guvernului includ medici și oameni de știință. Totodată, anterior a fost raportat un deficit de personal în construcții și în industria metalurgică.

Cum vrea Germania să faciliteze accesul muncitorilor. Cetățenia s-ar putea obține mai ușor

Germania vrea să elimine obstacolele birocratice pentru muncitorii calificați care vin din alte țări și care vor să obțină un job. Se dorește simplificarea procesului de solicitare a unui job și reducerea timpului pe care cineva îl are de locuit în Germania înainte de a solicita cetățenia.

Mișcarea face parte din planul Germaniei de a moderniza legile privind imigrația și de a elimina obstacolele birocratice pentru a asigura accesul mai ușor la piața forței de muncă din Germania.

Eliminarea birocrației nu este singurul element cu care Germania vrea să-i atragă pe muncitorii veniți din afara țării. Ministrul economiei pune accent pe condițiile bune de muncă pe care țara le oferă, alături de salariile mari, oportunitățile de formare, calitatea înaltă a vieții, educația la prețuri accesibile în încercarea sa de a-i convinge pe oameni să se mute acolo.

Cererile de cetățenie ar putea fi, de asemenea, accelerate, ca parte a strategiei de retenție a migranților. Deși nu a fost confirmat încă, unele rapoarte sugerează că migranții calificați ar putea fi în curând eligibili pentru cetățenia germană în doar trei ani dacă parcurg un curs de integrare sau demonstrează abilități lingvistice de nivel B1 (primul nivel intermediar).

Prin simplificarea recunoașterii calificărilor profesionale și prin facilitarea proceselor de viză și cetățenie, Germania speră să atragă și să păstreze o forță de muncă străină robustă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri