Angajaţii pot să își selecteze singuri, online, beneficiile în funcţie de bugetul alocat de angajator si să le schimbe lunar, în urma unui parteneriat MyBenefits și Sodexo Benefits and Rewards Services. Nu doar salariații din companiile mari, ci și cei care lucrează în companii mai mici cum sunt start-up-urile îşi pot selecta beneficiile din peste 28.000 de produse şi servicii.

În vreme ce salariul reprezintă în continuare cel mai important criteriu în alegerea unui loc de muncă, beneficiile extrasalariale pot face o diferență majoră în retenția angajaților. Deși beneficiile extra sunt oferite în general salariaților care activează în companii mari și în multinaționale, start-up-urile se orientează și ele tot mai mult către astfel de remunerații pe care să le ofere echipelor lor.

„Prin parteneriatul cu MyBenefits, ne-am propus să aliniem interesele angajatorilor cu cele ale angajaților în ceea ce privește conceptul de flexibilitate asupra beneficiilor oferite. Prin intermediul tehnologiei care stă la baza platformei digitale pe care o vom oferi clienților de acum înainte, transferăm decizia de la angajator la angajat, păstrând în același timp strategia de motivare a fiecărei companii ca element esențial în set-up-ul platformei. După ce recent am încheiat un parteneriat strategic cu un start-up din Marea Britanie pentru a aduce pe piața din România un instrument bazat pe tehnologie, date și neuroștiință pentru măsurarea fericirii și implicării angajaților, ne bucurăm că putem inova relația angajat – angajator și cu ajutorul unui start-up românesc. Prin strategia noastră, ne propunem să dezvoltăm parteneriate centrate pe nevoile actuale din piață, care au la bază inovație și tehnologie, astfel încât să ducem la nivelul următor starea de bine a angajaților și succesul companiilor”, a declarat Manuel Fernandez Amezaga, CEO Sodexo Benefits & Rewards Romania & Bulgaria.

Care sunt cele mai populare beneficii extrasalariale pe care le oferă start-up-urile

Printre cele mai populare beneficii extrasalariale pe care start-up-urile le oferă angajaților săi se numără tichete de masă, abonamentele la sălile de fitness, abonamente de sănătate la clinici private și pensii private. În cazul start-up-urilor din zona tech, un beneficiu preferat de angajați este și decontarea anumitor echipamente noi și foarte costisitoare.

„Până acum multinaționalele au dat beneficii ca să își atragă talent și să îl rețină în companie. Ce am observat cu plăcere e că start-up-urile trebuie să ia oameni buni din corporații, talent care e deja pregătit, dedicat și să echivaleze nivelul salarial și cel al beneficiilor. Observăm că în start-up-urile tech, bugetele sunt mult mai mari, inclusiv în zona de beneficii (...) Sunt companii care ne roagă să negociem cu clubul de sport de la parterul de unde au ei sediul spre exemplu, ceea ce e un beneficiu pe care oamenii îl simt ca fiind personalizat pentru ei, își dau seama că e ceva ce compania a făcut pentru ei”, a declarat Andrei Dumitrel, cofondator MyBenefits.

Beneficiile listate pot fi adaptate și alese împreună cu echipa de resurse umane a respectivei companii, în funcție de profilul angajaților și de cultura organizațională a fiecărei companii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri