Mindspace, operatorul global de spații de lucru flexibile, anunță rezultatele celui mai recent studiu desfășurat în rândul a peste 1,470 de angajați din România, Polonia, Țările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie și SUA. Prin intermediul acestui studiu, compania și-a propus să afle care sunt cele mai apreciate beneficii în rândul angajaților și care sunt dorințele lor legate de spațiul de lucru, dar și cele mai noi perspective ale angajatorilor.

În continuare, flexibilitatea rămâne cuvântul cheie în relația cu locul de muncă, atât din perspectiva angajaților, cât și din perspectiva angajatorilor. 72% dintre angajații români intervievați declară că au deja un job flexibil, în timp ce 97% consideră că flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte. De partea angajatorilor, aproape toți (98%) consideră că flexibilitatea în ceea ce privește orele de lucru este printre cele mai apreciate beneficii, iar doi din trei angajatori de top oferă flexibilitate fie în relație cu locația, cum ar fi lucrul de acasă sau de la distanță, fie în relație cu programul de muncă.

În medie, respondenții români ai studiului lucrează 3.9 zile de la birou, iar 66% dintre aceștia se bucură de socializarea care vine odată cu mediul. Dorința de a relaționa cu colegii se observă și în preferințele angajaților legate de spațiu - un birou în cadrul unui open space rămâne printre preferințele de top. Alte elemente importante pentru angajații români, în ceea ce privește spațiul de lucru sunt: lumina naturală (61%), aerul curat, fără fum (51%), zonele de liniște (46%), și mobilă ergonomică sau ajustabilă (40%).

Un alt aspect interesant ține de nivelurile de mulțumire și implicare. Per total, 95% dintre managerii de Resurse Umane implicați în studiu consideră că angajații sunt implicați în activitățile pe care le fac, iar 94% dintre aceștia cred că angajații sunt fericiți la locul de muncă actual. Pe de altă parte, numai 49% dintre angajați declară că sunt mulțumiți de jobul lor și nu se gândesc să facă schimbări, în timp ce 87% se simt implicați în activitățile de zi cu zi.

Sperăm că rezultatele acestui studiu vor încuraja companiile să regândească experiența de muncă a angajaților, pentru a atrage și păstra talentele de care au nevoie. Aceste informații indică, în mod clar, schimbarea uriașă a modului în care angajații apreciază flexibilitatea la locul de muncă, precum și rolul important pe care spațiile flexibile îl au asupra productivității, bunăstării și implicării angajaților.

Dan Zakai, CEO și co-fondator Mindspace

Studiul a fost realizat pe 1.470 de angajați din România, Polonia, Țările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie și SUA. Sondajul și rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll, la cererea Mindspace.

Mindspace a deschis prima locație în România în decembrie 2018, în clădirea de birouri Campus A din cadrul Globalworth Campus. În aprilie 2019 a urmat și al doilea spațiu, Mindspace Victoriei, localizat în Bucharest Tower Center. Membrii români ai Mindspace fac parte dintr-o comunitate globală de peste 15,000 de membri. Din grupul divers de membri Mindspace se numără companii precum Shell, Samsung, Microsoft, Barclays Bank și GoPro.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri