Donalam România, membră a AFV Beltrame Group și unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa și-a setat să închidă anul 2022 cu 250 de angajați noi până la finalul anului. Însă provocările într-o industrie ce odinioară s-a bucurat de o tradiție de neegalat pe piața muncii rămân mari, mai mai ales în contextul în care migrația forței de muncă se acutizează de la an la an, iar meseriile din industria grea nu mai sunt, poate, la fel de atractive pentru tineri.

Grupul deține în România combinatul siderurgic din Călărași și Combinatul de la Târgoviște (fostul COS Târgoviște), unde a fost reluată producția de oțel-beton la mai bine de doi ani de la închidere. De la preluarea combinatului din Târgoviște în primăvara acestui an și până în prezent, Liliana Bica, HR Director Donalam România își amintește cum de la câțiva oameni care lucrau în martie s-a ajuns azi la un număr de 520 de angajați.

„Oamenii și-au dorit localitatea, adică această comunitate din județul Dâmbovița, Târgoviște, oraș cu istorie, și-a dorit să rescrie istoria și oamenii au contribuit, s-au recomandat, au dorit să vină înapoi. Mulți dintre ei au fost extraordinar de contributivi. Au venit recomandări, au venit CV-uri de oameni care au vrut să se întoarcă”, a declarat Liliana Bica, la emisiunea HR Talks, realizată de wall-street.ro.

La Târgoviște se angajează la foc automat pentru și e nevoie de forță de muncă atât calificată, cât și necalificată care să poată să susțină producția. Compania angajează oameni cu experiență în laminare, oțelari, mecanici, electricieni atât de medie cât și de înaltă, mecanici pod rulant, specialiști în zona de inginerie, ingineri și specialiști în zona de electrotehnică, electronică, automatizări, mecanică, macarale, dar caută și absolvenți de studii superioare, specialiști în diverse domenii ale ingineriei: metalurgică, electrică, mecanică, hidraulică și civilă. Se caută și oameni din zonele limitrofe unde compania a prezentă cu cele două combinate, dispuși să facă naveta sau să se relocheze.

Noi, alături de cei care mai sunt pe această piață, trebuie să renaștem o meserie care era de tradiție în România. A face oțelu nu este ușor, dar nu este nici mai greu decât alte lucruri (...) Peste noapte, industria aceasta s-a estompat, a părut, că a dispărut, dar ea nu a dispărut, s-a diminuat nevoia, au apărut alte piețe și au fost transformări.

Liliana Bica, HR Director Donalam România

Cum găsește Donalam forță de muncă specializată

La Călărași, una dintre soluții la care Donalam România a apelat pentru a găsi oameni calificați a fost parteneriatul cu Centrul Regional de Formare a Adulților din județ, o instituție care aparține de ANOFM și care ajută românii să-și formeze competențe și să obțină certificări. Pentru cei care vor să se angajeze la Donalam, formarea profesională durează peste 700 de ore și conține ore de practică și de teorie. Mai departe, procesul de certificare are în vedere două linii majore: calificarea la locul de muncă și recalificarea cu traineri interni din cadrul Donalam România care sunt formați la rândul lor de companie pentru ca ulterior ei să poată să ajute noile generații de metalurgiști.

„Aceasta este o direcție acum, pe termen scurt. Pe termen mediu, ne-am dus deja către două licee din Târgoviște pentru a începe o formare cu școala vocațională. Aceasta este o formare pe termen mediu-lung de durează 3 ani de zile, deci vom merge și pe această cale. Acestea sunt două căi pentru calificarea operatorilor din zona operațională, ca să spun așa, muncitorilor din zona operațională”, a mai spus Liliana Bica.

Ecosistemul părinte-școală- angajator

Deficitul de forță de muncă calificată rămâne una din problemele recurente din câmpul muncii, iar angajatorii din industriile altădată fruntașe depun mai mult efort în calificarea la locul de muncă. Nevoia de meseriași buni a rămas, însă oferta nu mai este atât de generoasă ca altădată. În industrie siderurgică, care poate nu mai e la fel de „la modă” ca altădată, directorul de HR de la Donalam se arată optimist și spune că vede în tineri o curiozitate și o nevoie de a învăța o meserie, motiv pentru care „n-o să plece toată România în afara granițelor” și „nu toată lumea se va specializa în zona de IT”.

„Liceele industriale din zonă nu au mai făcut mecanici auto pentru ca nu mai apărut nevoia naturală, dar să știți că sunt foarte mulți tineri care vor să învețe o meserie. Nu toată lumea s-a născut să opereze robot, să facă mecatronică. E nevoie de ei și acolo este nevoie și de meseriași bun, este nevoie și de resurse umane, adică specialist în resurse umane. În toate domeniile. Este nevoie de oameni buni. Ideea este că trebuie să lucrăm, să fim un ecosistem părinte-școală-angajator”, a mai precizat Directorul de HR de la Donalam România.

Urmăriți întreaga discuție în cadrul emisiunii HR Talks, un proiect editorial realizat de wall-street.ro prin care ne dorim să venim cu o abordare cât mai practică în dezbaterea celor mai importante teme și trenduri din piața muncii, alături de manageri și specialiști din industrie.

Acest transcript (articol) a fost realizat cu ajutorul soluției software Vatis Tech care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%).

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri