Procesul de recrutare presupune parcurgerea tuturor etapelor care te ajută să ajungi de la descrierea atribuțiilor unei poziții din cadrul companiei la oferta de angajare și cea financiară. Printr-un proces eficient de recrutare te asiguri că poți găsi și angaja cei mai buni candidați pentru pozițiile libere. Un proces de recrutare optimizat îți va permite să atingi obiectivele de angajare, dar va face și ca totul să se desfășoare mai repede și la scară mai largă.

Însă, în condițiile actuale, procesul de recrutare este din ce în ce mai complex, pentru că angajații caută mult mai mult decât un loc stabil de muncă și un salariu motivant. Este necesar ca angajatorii să se adapteze la noile condiții de pe piața muncii și să ofere viitorilor angajați confort, apropiere de natură și echilibrul ideal între viața profesională și cea personală. În timp, toate aceste beneficii contribuie și la imaginea de bun angajator a companiei și la retenția angajaților valoroși.

Work-life balance chiar la locul de muncă

În urma unui sondaj realizat de Genesis Property, a reieșit faptul că 53,4% dintre angajații români consideră că interacțiunea cu colegii în afara biroului crește coeziunea echipei și productivitatea pe termen lung.

Angajații își doresc din ce în ce mai mult să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională, mai ales în urma experienței din timpul pandemiei, în care au descoperit beneficiile lucrului într-un mediu confortabil și sigur. Astfel că aceștia sunt în căutarea unor spații de birouri inovatoare.

Inovația care caracterizează aceste parcuri este cadrul ideal pentru ca viitorii angajați să își dorească să lucreze într-un astfel de mediu. YUNITY Park, parcul de business dezvoltat de Liviu Tudor, este un astfel de spațiu modern, care oferă numeroase beneficii pentru angajați, o atmosferă confortabilă, apropiere de natură și facilitarea echilibrului dintre viața personală și cea profesională.

Acest parc de business este prevăzut cu o zonă de pădure urbană, spații speciale pentru evenimente și recreere, o terasă exterioară, spații de co-living și co-working, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri și numeroase zone de recreere.

Crearea unui mediu de lucru sigur și confortabil

Înainte de pandemie, companiile puneau accent pe sustenabilitate, well-being și conceptul de green buildings. În prezent, sănătatea clădirilor este una dintre prioritățile echipelor de management, care își doresc să atragă angajați valoroși, cărora să le ofere cele mai bune condiții de lucru și un mediu sigur.

Nevoia unui mediu sănătos și confortabil de lucru a dus la apariția certificării IMMUNE Building Standard™, un standard inovator, care are rolul de a asigura sănătatea clădirilor de birouri. Certificarea IMMUNE™ are la bază 135 de criterii, tehnologii, dispozitive, echipamente și facilități moderne, care oferă proprietarilor de clădiri de birouri instrumentele necesare pentru a monitoriza starea de sănătate a spațiilor de lucru.

Acest concept a fost deja aplicat cu succes pentru clădiri de birouri, spații industriale și rezidențiale.

Crearea unei culturi organizaționale solide

Pentru o strategie de recrutare și retenție eficientă pe termen lung, aceasta înseamnă de asemenea și includerea unor concepte inovatoare în modul în care se derulează activitățile de zi cu zi ale unei companii. De exemplu, anumite joburi pot funcționa foarte bine în sistem hibrid, ceea ce oferă angajaților mai multă flexibilitate și motivație de a fi productivi.
Investițiile în angajați și chiar în freelanceri care pot îndeplini unele task-uri sunt esențiale pentru a avea o companie care să reziste pe piață și care să se poată adapta noilor trenduri. De aceea, procesul de recrutare al viitorului trebuie să includă promovarea acestor concepte care pun angajații în centrul preocupărilor angajatorilor și care le oferă un mediu de lucru în care să se simtă cu adevărat apreciați și respectați.

Dinamica de pe piața muncii a influențat și modul în care se desfășoară procesul de recrutare și beneficiile pe care le oferă angajatorii în prezent. În acest nou context, spațiile de birouri moderne din parcurile de business sunt inovația de care mediul de lucru modern are nevoie pentru a se dezvolta sustenabil și pentru a motiva angajații.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri