2023 a început ca un an incert în piața muncii, cu un val de disponibilizări care ne pândește de la colț. În „hora concedierilor” globale au intrat deja încă de anul giganți tech care au anunțat desființarea mai multor posturi, din diviziile din întreaga lume. După industria IT, mai multe domenii urmează să recurgă la concedieri, iar aici sunt vizate industrii precum construcții, retail si auto, ca urmare a unor reorganizări interne. La ce să ne așteptăm în România?

Valul de concedieri de la orizont: Ce industrii vor fi afectate

Perspectivele pentru acest nu arată îmbucurător, dacă ne raportăm la perspectiva angajaților din România. Un sondaj realizat de eJobs România arată că 43,9% dintre salariați se tem de impactul unei posibile crize economice. Totodată, 15,5% se gândesc că le-ar putea scădea veniturile, iar 14,4% iau în calcul că le va fi mai greu decât în 2022 să își găsească un job, având în minte și contextul disponibilizărilor de la nivel global, inițiat de giganți tech precum Twitter, Meta (compania mamă a Facebook) sau Amazon. Dar ne putem oare aștepta la un val de disponibilizări sau închideri de business-uri și în România?

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

„O să ne lovim și de concedieri, cu siguranță. Avem un val de refugiați care crește și tot crește din informările oficiale ale organizațiilor, care trebuie integrați pe piață. Anul trecut am lichidat o companie multinațională, și-a lichidat toate acțiunile din România - 174 de angajați. Mai avem altele care și-au diminuat numărul angajaților progresiv. Nu au mers pe concedieri colective de la început. Însă, cu toții admitem că acest consum în piața scade. Sunt procentele oficiale ale tuturor structurilor de stat care indică o diminuare a consumului de până la 20%. Este un procent extrem de mare”, a declarat pentru wall-street.ro, Gabriela Pleșa, director general Global Mobility, companie de consultanţă în HR şi mobilitate internaţională.

Deși probabil, sunt așteptări foarte mari să existe un val de disponibilizări și în industria IT de la noi din țară, specialistul arată că nu vom vedea neapărat concedieri colective, fiind un domeniu insuficient acoperit cu personal, dar care se dezvoltă în continuare. Ce se va întâmpla, însă, în IT, va fi o reorganizare prin acord, o practică des întâlnită în marile companii, dintotdeauna, spune Gabriela.

Înainte să ajungi la concedieri în companiile acestea, avem aceste plecări prin acord.
Tocmai din cauza faptului că inclusiv angajații sunt conștienți de faptul că au posibilitatea de a-și identifica un nou loc de muncă. Pe de altă parte, acum cu toată digitalizarea aceasta și din fericire, inclusiv în România avem pârghiile legale, entități străine angajează cetățeni români cu activitatea din România. Avem pârghiile legale de a înregistra companiile străine care chiar dacă nu au sediul fix în România pot avea calitatea de angajator. Și atunci este un domeniu în care greu vei vedea procese de concediere colectivă.

Gabriela Pleșa, director general Global Mobility

val concedieri romania- gabriela plesa

La ușa retailului „bat” concedierile

Dacă, însă, în IT vom vedeam plecări de comun acord, în retail, spre exemplu, ne putem aștepta la un val mai mare de concedieri, în zona de servicii neesențiale. În România, retailul oferă un salariu mediu de 570 de euro și este al treilea cel mai mare domeniu din România ca pondere de angajări a absolvenților și tinerilor fără experiență (18%), după HoReCa și customer service, potrivit datelor de la BestJobs.

Totuși, pe măsură ce tehnologia evoluează și adopția sa este integrată în tot mai multe divizii de activitate din această industrie, este de așteptat ca marii angajatori să renunțe la o parte dintre angajații angrenați în „posturile clasice”, după cum spune Gabriela Pleșa.

„Aici, intervine și zona de tehnologizare. O dată că poți să-ți reduci numărul de personal și să reorganizezi, dacă ai volume de vânzări. Acest lucru se traduce prin închiderea punctelor de lucru. Majoritatea așa încep. Își închid un punct de lucru, al doilea punct de lucru, al treilea punct de lucru... ulterior poți să vezi mișcări în sensul reducerilor de program. Însă, trebuie să observăm că inclusiv la nivelul companiilor de retail foarte mari, în orice hypermarket, azi, casele inteligente self-scan sunt deja acolo. Cu toții putem observa, aspectul acesta ce ține de implementarea tehnologiei care ia amploare. Automat, în momentul în care ai o casă de self-scan, renunți la cel puțin doi lucrători comerciali. Este o realitate și asta o s-o tot vedem. Cu siguranță, anul acesta, anul viitor, zona aceasta o s-o avem în vedere”, a mai spus directorul general al Global Mobility.

Industria auto și construcțiile vor fi „lovite” de concedieri în 2023

În întreaga industrie auto din Europa, consumul scade sau încetinește, în funcție de conjunctura economică care nu este tocmai una ușoară. Și în automotive, automatizare este „în toi”, ceea ce va face ca tot mai multe sarcini repetitive să fie reduse, nu doar în liniile de producție, ci și în departamentele de resurse umane.

„Avem situații în care ni se solicită asistență pe zona asta, pentru că se fac automatizări și procesele tehnologice sunt tot mai sofisticate, inclusiv pe zona aceasta pur administrativă. Și atunci, ele se dovedesc eficiente și încep să fie afectate pozițiile efectiv. Vom vedea, oricum este o conjunctură total atipică, din toate punctele de vedere. Pe de-o parte, avem zone în care avem nevoie de angajați, avem contingente de lucrători străini, îi vrem în piață, dar nu știm exact pentru cât timp îi vrem și va fi cel puțin un an interesant”, explică Gabriela Pleșa.

Nici construcțiile nu vor fi ferite de concedieri, deși, cumva, pare paradoxal pentru că este un domeniu care are nevoie masivă de angajați și care apelează inclusiv la personal non-UE pentru a-și coperi golurile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri