Companiile mici și mijlocii din regiunile de Sud-Est și Sud-Muntenia au la dispoziție în perioada februarie-noiembrie 2023, două programe de training cu finanțare europeană, prin care pot dezvolta gratuit competențele digitale ale angajaților.

Programul D4D (Digitalizare pentru Dezvoltare) urmărește creșterea competentelor digitale pentru 301 angajați din cadrul a 32 firme private situate în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea) și este organizat de Asociația Patronală Centrul Regional de Antreprenoriat Urban ("CRAU"), Regiunea Sud-Est, în parteneriat cu Asociația Afaceri Comunități Oameni din România/Galați.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Cel de-al doilea program, EFORT (Eficienta pentru Folosirea Responsabilă a Tehnologiei), se adresează unui număr de 301 angajați din 32 de companii private din regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași) și este accesat de Asociația Patronală Centrul Regional de Antreprenoriat Urban ("CRAU"), Regiunea Sud- Muntenia.

Fiecare dintre cele două programe urmărește îmbunătățirea nivelului de competențe a angajaților, prin Intermediul unei serii de cursuri gratuite de formare profesională în patru specializări-cheie din domeniul digital:

  • Operator introducere, validare și prelucrare date
  • Excel pentru afaceri și analiză date
  • Specialist Social Media
  • Programare/creare site-uri web.

Cursurile se desfășoară la sediul companiilor și sunt certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Cel mai scurt curs se întinde pe durata a 40 de ore (teorie și practica), iar cel mai lung poate acoperi 720 de ore (teorie și practică), în condiții flexible, astfel încât programul de lucru al companiilor să fie cât mai puțin afectat.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a fi acceptat la cursuri

Condițiile de participare la cursuri sunt aceleași pentru ambele proiecte:

  • persoanele trebuie să fie angajate la firme private cu contract de muncă (normă întreagă sau parțială)
  • să aibă domiciliul/reședință în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanta, Buzău, Vrancea), în cazul proiectului D4D, respectiv în Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași) pentru programul EFORT
  • să aibă minimum 10 clase absolvite.

Cele două proiecte sunt cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri