https://ic.events/landing/bHArVQ==/hr-2-0-2023.html

Salariile din industria ospitalității sunt cumva un subiect tabu pentru angajatori, în contextul în care cei mai mulți manageri se feresc să dea sume, sau se ascund în spatele unor sintagme bine cunoscute în piața de HR ca „salariu motivant” sau „remunerație în acord cu piața”. Însă datele furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) ne arată că în 2022, în fiecare lună (cu excepția lunilor iunie și august), angajații din hoteluri și restaurante încasează cele mai mici salarii medii nete din economie.

Luna Salariu mediu net (RON)
Ianuarie 2022 2.047
Februarie 2022 2.016
Martie 2022 2.079
Aprilie 2022 2.120
Mai 2022 2.120
Iunie 2022 2.242
Iulie 2022 2.273
August 2022 2.308
Septembrie 2022 2.233
Octombrie 2022 2.238
Noiembrie 2022 2.258

Sursa: INS

OBS: Cele mai recente date de la INS nu cuprind și valorile salariului mediu net pentru luna decembrie

„Eu o să fiu foarte sinceră, cu riscul de a deranja inclusiv clienți de-ai noștri pentru care recrutăm, dar care îmi știu punctul de vedere, salariile din industria ospitalității sunt mici, sunt mult prea mici. Chiar am scris un articol (...) în care făceam o analogie: o doamnă cameristă trebuie să curețe, în medie undeva la 400 de camere într-o lună poate mai puțin, hai să spunem, 350. Depinde de hotel, de normă, de standard, aceste cifre variază. Sunt și hotelieri care cer unei cameriste să facă 19 -20 de camere pe zi, sau unii care cer 12-14, deci depinde.

Ideea este că la o medie de 15 camere pe zi, în 20 de zile lucrătoare, o doamnă cameristă face 300 de camere, iar pentru cele 300 de camere nu primește la schimb 300 de pâini ca venit salarial, ceea ce spune mult despre cum ai putea să o motivezi pe doamna respectivă. Ea muncește, ea face ce i se dă să facă. Vorbim de oameni corecți și de o parte și de alta”, a explicat Rocsana Borda, managing partner la Hotel Staff (foto).

Rocsana Borda

Deficitul de forță de muncă din industria ospitalității era estimat în 2022 de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului la 50.000 de angajați. Călin Ile, Președinte FIHR a declarat în cadrul unei conferințe că estimările instituției pe care o conduce arată că deficitul a urcat la aproape 60.000 de lucrători.

România, țara salariilor mici și a profitabilității mari

Specialistul HR atrage atenția că proprietarii de unități turistice din România nu vor să-și asume o marjă de profitabilitate mai mică, în detrimentul unui nivel salarial mai mare pentru angajați. Un studiu Deloitte arată că țările europene alocă 41,7% pentru costurile cu salariale cu forța de muncă, în vreme ce în Statele Unite, acesta se ridică la 52%. În România costurile cu forța de muncă pe care hotelierii și managerii din industria ospitalității nu depășesc 30%.

„Dacă proprietarii nu-și vor asuma o diminuare a profitabilității în detrimentul wellbeing-ului angajaților, ca să o spun în termeni moderni, nu vor putea oferi servicii la standardele care lumea se așteaptă. După pandemie, așteptările turiștilor au crescut, presiunea pe curățenie a crescut, iar tu dacă doamnei respective nu îi plătești un salariu cu care dânsa să poată să-și plătească facturile și mâncarea....”, mai arată Rocsana Borda.

Rata anuală a inflației în luna decembrie 2022 comparativ cu luna decembrie 2021 este 16,4%, înregistrând o ușoară scădere față de luna noiembrie 2022, când aceasta era de 16,8%. Conform celor mai recente date de la INS, în trimestrul al treilea din 2022, 33,3% din veniturile unei persoane s-au dus pe alimente și băuturi nonalcoolice.

Retail jobs Sursa foto: Unsplash