La doi ani de la lansarea proiectului CodersLab, un proiect cu finanțare europeană de reconversie profesională în IT, 654 de persoane au urmat cursurile de specializare în JavaScript și Manual Tester, iar 557 au absolvit și sunt acum pregătiți să intre pe piața muncii din IT.

87 de persoane și-au schimbat deja locul de muncă în acest sens.

„Am avut 10.089 de aplicanți la program și, dintre aceștia, 717 persoane au fost selectate în grupul țintă. Practic, a fost un program destinat în special persoanelor cu un nivel scăzut de calificare, dar care își doreau să dobândească abilitățile necesare angajării într-o industrie care promite oportunități de dezvoltare profesională. Vorbim despre persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 de ani, din orice judeţ al ţării, cu excepţia Capitalei şi judeţului Ilfov, cu cel puţin 8 clase absolvite, care în momentul accesării programului aveau deja un loc de muncă, dar doreau să facă o schimbare”, spune Ingrid Moldoveanu, Project Manager în cadrul CodersLab România.

Cursanții au avut de ales între cursurile de Programator Java Script, unde au învățat cum să dezvolte interfețe pentru aplicații web sau mobile și Manual Tester, unde au învățat să recunoască defectele unui produs web sau soft. Sesiunile de învățare s-au desfășurat de luni până vineri, seara, în intervalul 18.00-21.00.

Proiectul a fost demarat pe 17 februarie 2021 și se încheie pe 16 februarie 2023 și a fost finanțat prin Fondul Social European, Programul Capital Uman, cu suma de 4,726.987.21 milioane de lei. „Practic, obiectivul său a fost creșterea participării la programe de formare profesională continuă, corelate cu nevoile pieței muncii în regiuni mai puțin dezvoltate. Fiind vorba despre un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin programul operațional Capital Uman, cursurile au fost 100% gratuite pentru participanți”, explică Ingrid Moldoveanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri