Piața recrutării de personal din România se confruntă la începutul anului 2023 cu o dificultate ridicată în atragerea de noi angajați, în condițiile în care, pe lângă dificultățile clasice pe care recrutorii le au, a apărut și o reticență mult mai ridicată a românilor de a-și schimba locul de muncă, este de părere Bogdan Badea, CEO eJobs România.

„În continuare, recrutarea rămâne o problemă destul de mare a pentru toată lumea. Retenția joacă și ea un rol important. În sensul în care, în primii ani după pandemie, am avut o retenție falsă. Această retenție a fost dată de faptul că mulți nu au vrut să ajungă la un job, care să le pună în pericol un viitor job și mai bun”, a declarat Bogdan Badea în cadrul conferinței HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză.

Potrivit lui, acest sentiment de reticență a crescut și mai mult în perioada aceasta pe, fondul concedierilor din SUA, unde mai mulți giganți din tehnologie au anunțat disponibilizări masive, deși pe plan local situația este diferită.

„Începem să simțim deja, în special în zona de IT, această retenție falsă, ca urmare a acestor concedieri, mai ales în SUA. Aici sunt în acest moment. Este un paradox pe partea de retenție.

Probabil, pentru că avem aceste știri în continuu despre concedierile din Occident, avem și această reticență a multor angajați de a-și schimba locul de muncă. Toate acestea adaugă o presiune și mai mare pe zona de atragere”, a mai spus Bogdan Badea.

Bodgan Badea(Bogdan Badea, CEO eJobs România - foto: Ovidiu Udrescu)

Sunt angajați care intră în procesul de angajare, dar scopul nu este de a se angaja

CEO-ul eJobs România ne mai spune că procesul de recrutare este și mai dificil în condițiile în care mulți candidați intră în procesul de recrutare, dar nu o fac cu scopul de a-l duce la bun sfârșit.

„Există deja mulți oameni care nu doresc neapărat să-și schimbe locul de muncă, dar mai sunt și unii care intră în procesul de recrutare, dar nu neapărat și cu intenția de a termina procesul. Aici ar fi un subiect de discutat. De ce ai intra într-un proces de recrutare, dacă nu vrei să te angajezi?

Această reticență complică situația pentru zona de recrutare, pentru că este deja foarte greu să atragi oameni doar când ne referim la partea de salarii și beneficii, acum companiile trebuie să confrunte și cu reticența oamenilor de a-și schimba locul de muncă”, a mai spus Bogdan Badea, conferința HR 2.0.

Cu siguranță, mulți dintre cei care aplică pentru anumite joburi și în procesele de recrutare o fac pentru a vedea dacă pot obține mai mult în comparație cu jobul curent.

HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză este un eveniment realizat de wall-street.ro, sponsorizat de Lugera-The People Republic, Genesis Property, Regina Maria, Vastint, Altex, Romanian Software, Mobility Partner, Autonom, alături de partenerii media: Revista Cariere, Events Online, HR Club, Jurnalul de Afaceri și Portal HR, supported by Florăria cu Povești și Recharge Center.

Sursa foto: Wall-Street.ro / Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri