Auzim în ultimul timp despre tot mai multe disponibilizări în toate domeniile. Nu par să existe multe care să fi scăpat de aceasta amenințare.

Cu aceste vești nu neapărat bune cu care suntem bombardați din toate părțile, ne gândim tot mai des la o schimbare în carieră, fie că vorbim despre domeniu sau despre modul de lucru. Sunt tot mai multe persoane care, de teama concedierii, aleg să o ia pe calea freelancingului și devin, așadar, liber profesioniști.

Unul dintre avantajele cu care vin acești ani în care trăim este că nu se mai pune atât de mult accent pe diplome, ci mai degrabă pe cunoștințele pe care le dobândești.
Mai mult decât atât, acum avem la dispoziție o mulțime de cursuri livrate de profesioniști, de la care poți să înveți mai multe decât în anii de facultate, mai ales atunci când vine vorba despre perfecționarea într-un anumit domeniu sau reconversia profesională.

Astfel de cursuri te vor ajuta să dai o nouă turnură vieții tale profesionale. Cele mai indicate sunt, fie un curs de formator sau trainer, fie un curs de designer sau unul de project manager.

În funcție de cunoștințele pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului sau de un domeniu în care ți-ar plăcea să activezi, ai acum la dispoziție o mulțime de opțiuni care să se plieze nevoilor tale și care să te ajute să îți dea mai multă încredere în forțele proprii.

3 cursuri pe care să le faci pentru un nou pas în carieră

Frumusețea diversității este că îți dă posibilitatea să alegi ce dorești să faci și să schimbi locul de muncă atunci când simți că ai ajuns să te plafonezi. Duse sunt zilele în care terminai o facultate într-un anumit domeniu și ieșeai la pensie în același.

1. Curs de formator

Este de la sine înțeles că, odată ce ai ajuns să acumulezi destule informații într-un anumit domeniu, vei ajunge să îți dorești să le dai mai departe celor aflați la început de drum.

Acest proces este format din două părți: informațiile pe care le deții și felul în care le livrezi. Ambele sunt la fel de importante, deoarece degeaba știi o mulțime de lucruri dintr-un anumit domeniu dacă nu ai habar despre cum să le dai mai departe în așa fel încât audiența să își mențină atenția concentrată și să plece cu informații prețioase acasă.

Cursurile de formator te vor ajuta, atât în viața profesională deja existentă, în alt domeniu, deoarece vei ști cum să livrezi informații și, de ce nu, să ții chiar tu la un moment dat cursuri în domeniu, cât și în viața personală, deoarece comunicarea este o componentă permanentă a vieții fiecăruia dintre noi.

2. Curs de designer

Atunci când spui designer te poți gândi la: designer de interior; de haine sau web/ UX.

Oricare direcție ai urma-o trebuie să știi că vei găsi mereu oameni pe care să îi ajuți să ia decizii care să le îmbunătățească viața.

Dacă ești înzestrat cu o creativitate debordantă, atunci ar fi păcat să lași talentul să se irosească în alte domenii în care probabil activezi.

3. Curs de manager de proiect

Orice companie care are departamente și echipe are nevoie de un manager de proiect care să fie mereu la curent cu evoluția muncii angajaților și pentru a ține legătura între echipă și client acolo unde este cazul.

Un manager de proiect este indispensabil oricărei companii care se respectă, fie că este de stat sau privată.

Oricare dintre aceste trei domenii ai alege, poți să ai siguranța că îți asigură un loc de muncă atât în prezent, cât și în viitor.

Domeniile în care interacțiunea umană este necesară - cum sunt și cele descrise de mai sus - nu vor fi afectate decisiv de tehnologie, deoarece în fiecare este nevoie de acel human touch pe care nu poate să îl ofere nimeni altcineva decât persoane reale.

Îndrăznește să investești în tine din viitor și te asigurăm că îți vei mulțumi multă vreme de acum înainte. Chiar dacă nu ai în plan neapărat să schimbi acum domeniul de muncă, nu se știe niciodată ce îți rezervă viitorul și tocmai de aceea este bine să fii precaut!

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri