Securitatea și sănătatea în muncă este un domeniu vast de importanță maximă pentru orice companie care vrea să funcționeze în parametrii optimi de siguranță și să respecte totodată legislația în vigoare. Ca o componentă esențială a protecției muncii, serviciile SSM sunt absolut necesare, indiferent de domeniul de activitate, pentru ca întreg personalul să fie protejat și ferit de riscurile profesionale la care s-ar putea expune la locul de muncă.

Obtine oferta SSM de la Outstand și asigură-te că spațiul de lucru este unul optim, iar toți angajații tăi sunt pregătiți corespunzător pentru a face față cu brio potențialelor situații de urgență cu grad ridicat de risc!

1. Serviciile SSM pot preveni accidentarea la locul de muncă

În orice organizație, indiferent de domeniul de activitate, există riscul de accidentare sau chiar de îmbolnăvire. Outstand te ajută să efectuezi o evaluare de riscuri SSM prin care să le depistezi și să poți elabora planuri de prevenție eficiente. În acest mod ai garanția faptului că toate pericolele sunt minimizate și că fiecare angajat beneficiază de un spațiu de muncă sigur, lucru care îi poate maximiza eficiența și randamentul.

2. Instructajul SSM poate fi făcut și online

Parte importantă din respectarea normelor SSM o reprezintă pregătirea corespunzătoare a personalului pentru a evita și a depăși situațiile de urgență care le pot pune sănătatea sau chiar viața în pericol. Instructajul angajaților este o etapă foarte importantă din inițierea lor la locul de muncă și trebuie tratat cu seriozitate și profesionalism. Pentru a asigura o instruire continuă și actualizată, Outstand a dezvoltat o aplicație la care toate persoanele dintr-o companie au acces. Fiecare va primi o fișă individualizată și personalizată a postului care vizează informațiile și măsurile specifice pe care trebuie să le cunoască pentru a menține pe cât posibil pericolele la distanță. Mai mult decât atât, periodic se demarează sesiuni de verificare a cunoștințelor în așa fel încât să se asigure faptul că instructajul a fost efectuat corect și dă roadele dorite.

3. Serviciile de securitate și sănătate în munca sunt obligatorii prin lege

Legea 319/2006 cu privire la Securitatea și Sănătatea în muncă este actul normativ care reglementează acest domeniu și care impune obligativitatea ca orice companie să îl implementeze. Ai posibilitatea de a internaliza această responsabilitate, însă există riscul să nu poți ține pasul cu toate modificările legale care apar constant și astfel, în cazul unor controale din partea ITM, te expui la sancțiuni semnificative. Din acest considerent este recomandat să apelezi la servicii specializate de consultanță și implementare SSM, precum Outstand, care să ia această grijă de pe umerii tăi.

Vino la Outstand Safety Solutions!

Outstand îți oferă acces la servicii SSM complete, cu posibilitatea de adaptare la situația și nevoile companiei tale și implementare imediată. Te bucuri de expertiza unor specialiști cu vastă experiență în domeniu care vor avea grijă ca fiecare normă legală să fie respectată întocmai pentru a crea un spațiu propice și sigur de lucru, în timp ce te asiguri că orice control de specialitate va avea finalitatea dorită.

Portofoliul de servicii disponibile este unul foarte vast în așa fel încât să te poți bucura de aplicabilitate pe toate planurile:

• Instrucțiuni proprii pentru acordarea primului ajutor în caz de accidentare;
• Instrucțiuni proprii în domeniul securității și sănătății în muncă;
• Tematici de instructaj privind activitățile desfășurate în cadrul companiei;
• Decizii de numire în funcție a lucrătorilor desemnați;
• Program de instruire-testare la nivelul societății în domeniul securității și sănătății în muncă;
• Întocmirea normativului intern de acordare a echipamentului individual de protecție.

Cu Outstand Safety Solutions siguranța ta și a angajaților companiei este pusă pe primul loc!

Sursa foto: Outstand.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri