La un an de la lansarea platformei Jobs for Ukraine de către InnovX-BCR şi Jobful, peste 9.000 de ucraineni au devenit utilizatori activi, cu mai mult de 600 de compatibilităţi între cerinţele aplicanţilor şi ale angajatorilor, a transmis Banca Comercială Română (BCR), într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei 2.200 de angajatori prezenţi pe jobs4ukr.com pun la dispoziţie peste 2.800 de locuri de muncă, iar anunţurile acoperă 57 de ţări şi 285 de oraşe, multe dintre acestea oferind posibilitatea de lucru de la distanţă.

Platforma Jobs for Ukraine a fost creată cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AI, Microsoft şi EY România şi se află, în prezent, sub coordonarea Asociaţiei Proiect Voiajor.

Într-un an de la lansare, jobs4ukr.com a înregistrat mai mult de 133.000 de vizitatori unici, cu peste 700.000 de sesiuni de navigare online şi s-a extins în zona de activităţi offline.

"La un an de la izbucnirea războiului, am sprijinit peste 5.000 de refugiaţi din Ucraina să aibă acces la piaţa muncii din România. Peste 4.300 de cetăţeni ucraineni au fost ajutaţi prin intermediul jobs4ukr.com şi a altor canale online, iar mai mult de 500 de persoane au beneficiat offline de ajutorul nostru, prin consiliere profesională, participare la târgul de joburi şi alte activităţi şi evenimente. Pe platformă, pe lângă anunţuri de joburi, utilizatorii pot găsi şi o suită de resurse oferite de guvernele din celelalte ţări din Europa, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, asistenţă personalizată, dar şi detalii despre cursuri gratuite de limba română şi engleză, susţinute cu ajutorul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru a depăşi bariera lingvistică dintre ei şi angajatori.", a declarat Roxana Popa, director executiv al Asociaţiei Proiect Voiajor.

Jobs4ukr.com este o platformă lansată în martie 2022 cu ajutorul Jobful şi a acceleratorului de inovaţie InnovX-BCR, pentru a veni în sprijinul integrării pe piaţa muncii a refugiaţilor ucraineni, pe termen mediu şi lung. Platforma a fost dezvoltată în patru zile şi dispune şi de un chatbot în limba engleză, realizat de DRUID, care le oferă utilizatorilor răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări care apar.

Acceleratorul InnovX-BCR este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Mindspace şi MIT CEE Forum.

Jobful este o soluţie de recrutare care atrage, angajează şi modelează candidaţii, apoi îi corelează cu oportunităţi de angajare la fel de interesante.

Sursa foto: Shutterstock / Novikov Aleksey

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri