Voucherele de vacanță de care beneficiază angajații care lucrează la stat ar putea deveni realitate și pentru salariații care activează în mediul privat. Deși multe companii private aleg să acorde deja, în pachetul de beneficii extrasalariale și aceste vouchere de vacanță angajaților, un proiect de lege arată că din 2024, statul ar putea suporta acestea și pentru cei din mediul privat.

Începând cu anul 2024, angajatorii din mediul privat care acordă vouchere de vacanță angajaților, în cuantumul sumei de 1.450 de lei ar putea să nu mai suporte costul acestor beneficii. Potrivit unui proiect de lege inițiat de PSD, PNL și UDMR, aceste sume ar putea să fie suportate de bugetul de stat, potrivit spotmedia.ro.

4,2 milioane de angajați din mediul privat ar urma să beneficieze de voucherele de vacanță, în contextul în care proiectul de lege va trece de Parlament și va fi promulgat ulterior de Președintele Klaus Iohannis. Totodată, parlamentarii susțin că acordarea de vouchere de vacanță pentru angajații din privat ar putea reduce în mod indirect și fiscalitatea muncii.

Inițiatorii proiectului arată că efortul bugetar calculat este de aproximativ 6,09 miliarde de lei, dar că 60 - 65% din fondurile alocate se vor întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit.

Cum funcționează și ce sumă acoperă voucherele de vacanță pe care le primesc bugetarii

Începând cu 2022, tichetele de vacanță au început să fie disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei, aceeași sumă care se acorda și anterior. Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, însă vestea bună pentru turiști este că statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv. Litoralul românesc este principala destinație în care turiștii folosesc voucherele de la stat.

Tichetele pot fi utilizate numai în România, iar procedura este una extrem de simplă: beneficiarul voucherului alege hotelul, pensiunea sau vila unde dorește să meargă în concediu, verifică dacă unitatea de cazare selectată este pe lista partenerilor care acceptă vouchere de vacanță, face rezervarea și achită folosind cardul primit. Important de precizat este faptul că voucherele de vacanță nu sunt transmisibile (pot fi folosite numai de către beneficiarul lor, în baza unui document de identitate) și nici rambursabile.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri