Mark Zuckerberg și-a prezentat viziunea despre cum ar vrea să conducă Meta, compania mamă a Facebook. Deși Meta a anunțat recent că va mai urma încă un val de disponibilizări, care va genera plecarea a 10.000 de angajați (la doar patru luni după ce a disponibilizat deja 11.000 de angajaţi), Mark Zuckerberg spune că 2023 este un „an al eficienței”. Totodată, mai mulți manager vor fi retrogradați din funcție. Iată ce alte schimbări mai are fondatorul Facebook în plan.

Mark Zuckerberg și-a prezentat viziunea despre cum ar vrea să conducă Meta, compania mamă a Facebook. Deși Meta a anunțat recent că va mai urma încă un val de disponibilizări, care va genera plecarea a 10.000 de angajați (la doar patru luni după ce a disponibilizat deja 11.000 de angajaţi), Mark Zuckerberg spune că 2023 este un „an al eficienței”, potrivit Wahsington Post.

Liderul a prezentat angajaților o formă actualizată asupra modului în care își dorește să funcționeze Meta, într-un an despre care el spune că este unul al „eficienței”, având în vedere ultima rundă de concedieri care vizează 10.000 de angajați, ce fac parte dintr-o restructurare mai amplă a organizației.

Fondatorul rețelei sociale a subliniat, de asemenea, că sunt necesare eforturi pentru a avea o companie mai concentrată, mai productivă, dar și mai capabilă să reziste unui mediu dominat de incertitudine economică.

Anul trecut a fost un semnal de trezire umilitor. Economia mondială s-a schimbat, presiunile competitive au crescut, iar creșterea noastră a încetinit considerabil.

Mark Zuckerberg, fondator Meta

Comentariile sale reflectă, din nou, accentul pe reducerea costurilor, un discurs care poate fi regăsit la mulți alți directori de companii din SUA. După ani în care au pus accentul pe creștere, mulți lideri și-au îndreptat atenția către resurse companiilor pe care conduc, în speranța că vor optimiza operațiunile.

Mai mulți manageri vor fi retrogradați din funcție

Mark Zuckerberg intenționează să reducă din numărul de manageri, fără însă ca aceștia să fie dați afară. Concret, va recurge la retrogradări din funcții, adică mai mulți manageri se vor „transforma” în angajați. Ulterior, acești angajați vor raporta apoi către aproape fiecare nivel al organizației pentru a îmbunătăți comunicarea în cadrul companiei. De asemenea, proiectele cu prioritate care nu era urgentă vor dispărea, în vreme ce instrumentele interne vor fi consolidate pentru a ajuta inginerii de software să scrie cod mai rapid.

„O organizație mai slabă la nivel de performanță se va ocupa mai întâi de task-urile urgente. Oamenii vor fi, astfel, mai productivi, iar munca lor le va aduce mai multă satisfacție”, a mai declarat Mark Zuckerberg.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri