Inspecția Muncii lansează o nouă versiune a aplicației Revisal, care ține evidența tuturor angajaților din România. Important de precizat este și faptul că până la lansarea noii versiuni, portalul REGES va fi indisponibil timp de o zi.

Ce se schimbă la Revisal și ce trebuie să știe angajatorii

Revisal, denumirea scurtă pentru registrul general pentru evidența salariaților va trece prin câteva modificări în contextul în care Inspecția Muncii a anunțat că va lansa o nouă versiune. Concret, începând cu data de 10 aprilie 2023 va fi disponibilă o nouă versiune a REGES/REVISAL. Astfel, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicației Revisal, anunță instituția, pe site-ul oficial.

Revisal- versiune nouaSursa foto: Facebook / Inspecția Muncii

Ce modificări aduce noua versiune Revisal 6.0.9?

1. Posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare) sau a oricăror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat acoperind următoarele scenarii:

  • Toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;
  • Un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma și de numărul lor, pot fi suspendate;
  • Un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreaga la același angajator;
  • Un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți, cu respectarea prevederilor legale.

2. Raportul per salariat evidențiază reactivarea înregistrată în istoricul contractului, iar aceasta operațiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime.

3. Actualizare nomenclator coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupații noi, 66 de coduri eliminate.

Se actualizează și nomenclatorul Naționalitate pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei pentru salariații activi și angajatori persoane fizice proveniți din Marea Britanie.

Esențial de precizat este și faptul că în intervalul 07.04.2023 ora 14:00 - 08.04.2023 ora 14:00, portalul REGES pentru transmiterea online a registrului general de evidență a salariaților va fi indisponibil, ca urmare lucrărilor de mentenanță.

Ce mai e important ca angajatorii să știe despre Revisal 6.0.9:

Pentru actualizarea aplicației Revisal de către angajatori, este recomandat să se urmăreasca instrucțiunile cuprinse în Ghidul de instalare și utilizare ce urmează să fie publicate ulterior efectuării lucrărilor de mentenență AICI.

Pentru securitatea datelor, este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să se efectueze o copie de siguranță a bazei de date.

Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor mai putea transmite fișierele de tip .rvs în noua versiune.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri