De multe ori picăm în capcana convingerii că timpul pe care îl alocăm, energia, implicarea, sufletul… vor fi importante în momentul în care vom fi evaluați de șefi, prieteni, piață sau societate.

Realitatea?

Nu prea contează.

Deși ne place să ne batem cu palma pe umăr că aceste trăsături umane vor face diferența, vom ajunge într-un moment în care observăm că singurul lucru după care suntem judecați sunt rezultatele.

Iar partea și mai dureroasă? Așa este corect să fie.

Cui îi pasă că partenerul de viață petrece zi și noapte încercând să creeze o viață frumoasă de familie, dacă în final tot de rahat este?

Cui îi pasă de angajatul cu un caracter ireproșabil și care lucrează 12 ore pe zi, fără weekenduri libere, dacă într-un final livrează mai puține rezultate decât un student care lucrează part-time și care mănâncă AI pe pâine?

Cui îi pasă că ai stat o lună de zile la vânătoare în frig și pericol, dacă atunci când te întorci la tribul tău, vii cu mâna goală?

Cui îi pasă că antreprenorul și-a sacrificat familia, sănătatea și orice plăcere în viață, dacă într-un final tot ce a reușit a fost să vândă de 50,000 de euro pe an?

Ar trebui să ne pese?

Emoțiile ne-ar spune că da.

Însă, dacă în evoluția noastră ne-ar fi păsat mai mult de cel care se chinuie decât de cel care vine acasă cu mâncare, nu am fi ajuns aici.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri