Nu avem o statistică reală însă experiența mea îmi spune că peste 50% dintre oamenii care ajung pe posturi de conducere nu vor cu adevărat să fie acolo.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Au ajuns acolo pentru că a fost singura metodă să câștige mai mult. Iar asta este una dintre cele mai mari probleme din organizații. Nu au o soluție pentru oamenii buni care vor să câștige mai mult însă nu vor să conducă oameni.

Dar din fericire această problemă poate fi rezolvată foarte ușor prin responsabilități măsurabile și niveluri ierarhice pentru fiecare rol. Responsabilitățile descriu rezultatele concrete, măsurabile, pentru care plătim un anumit salariu, pentru fiecare rol în parte.

Apoi luăm fiecare rol și facem niveluri de performanță.

Să spunem că un om de customer support la noi în companie răspunde la 40 de cereri pe zi, cu o satisfacție de 8,7 în medie. Putem să plecăm de aici și să construim niveluri.

Cineva pe rol de junior customer support are responsabilitatea să răspundă la 20 pe zi, cu o satisfacție de 8,7.

Cineva pe rol de senior customer support trebuie să răspundă la 60, cu o satisfacție de 9.

Fiecare are un nivel diferit de salarizare, în funcție de rezultatele pe care le aduce.

Dar nu trebuie să ne oprim aici. Pentru cei care își iubesc jobul și au rezultate remarcabile putem să construim niveluri mai sus, cu salarizare mai bună.

Să spunem că adăugăm un rol de customer support VIP, care se ocupă de cei mai importanți clienți ai companiei. Acest rol are un alt nivel de salarizare dar i se cere să răspundă la solicitări în mai puțin de 15 minute și să aibă o satisfacție de peste 9,5.

Sau acestor oameni extraordinari le putem propune un rol de consultant. Mai precis, să facă customer support dar la un alt nivel.

Metodele există.

Însă nu sunt implementate. Iar apoi, oameni care iubesc rolul pe care sunt, pentru a câștiga mai mult, ajung să fie nevoiți să se "prostitueze" pe roluri de conducere. Nu este vina lor. Este vina noastră.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri