Un recrutor care a lucrat la Google și care are o experiență de mai bine de un deceniu în resurse umane a oferit un sfat util care se aplică pentru candidații din întreaga lume care își caută un loc de muncă.

Nolan Church a intervievat sute de angajați de-a lungul timpului. Acesta a ajuns să vadă când un o persoană care vine la un interviu de angajare știe să se vândă bine sau nu. Church a observat că foarte mulți candidați au tendința să repete aceleași lucruri într-un interviu de angajare, atunci când sunt întrebați lucruri diferite. „Oferă aceleași răspunsuri iar și iar”, spune el. Pe lângă acest aspect, recrutorul spune că mulți au și tendința să convingă mai mult prin cantitate și mai puțin prin calitate. „Spun multe cuvinte, dar nimic nu are sens”, explică el potrivit CNBC.

Însă au fost multe persoane intervievate care l-au impresionat pe Nolan Church, prin diferite tactici. „De la cei mai buni candidați pe care îi întâlnesc, învăț mereu învăț ceva. Și aceștia sunt oamenii cu care vreau să lucrez”, spune el.

Povestea potrivită care te poate duce la jobul dorit

Recrutorul oferă ca exemplul cazului intervievării unui ofițer șef de venituri, în perioada în care el lucra în cadrul unei platforme de management al capitalului propriu. Când a apărut în timpul interviului, candidatul i-a oferit câteva exemple concrete despre ce ar face el pentru a îmbunătăți compania. „A fost ca un masterclass”, spune el.

Acesta este genul de abordare pe care recrutorul spune că o prețuiește cel mai mult. Church spune că poți impresiona un HR sau un manager dacă vii și oferi un mod inedit de a te promova, însă fără să fie introdus ca un moment forțat.

Întrebați recrutorul ceva de tipul: „Pot să vă spun o poveste rapidă?”. Această întrebare poate fi adresată recrutorului atunci când el îți solicită mai multe detalii despre experiența ta.

Iată ce trebuie să ai în vedere dacă alegi să te prezinți la un interviu de angajare:

1. Stabilește contextul poveștii

2. Explică modul în care ai dobândit anumite cunoștințe care sunt foarte valoroase, mai ales dacă s-a întâmplat într-un cadru inedit sau neobișnuit. Detaliază modul în care această învățare și această perspectivă unică se aplică muncii muncii tale pe care o faci zi de zi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri