Peste 46% dintre angajatori îi aleg pe tinerii care au urmat în trecut programe de internship.

Hipo revine cu un nou proiect în România, National Intern Day. Proiectul aduce plus valoare pe piața muncii, promovând oportunitățile de carieră destinate celor la început de drum. 23 mai este ziua în care Hipo îi sărbătorește, atât pe interni, cât și pe angajatorii care le oferă tinerilor oportunități profesionale. În premieră, se lansează topul Cele Mai Bune Programe de Internship din România în 2023, votate de către tinerii studenți și absolvenți din România. Companiile și-au nominalizat oportunitățile disponibile, iar tinerii au avut șansa, atât să le aleagă pe cele mai bune, cât și să aplice la ele. Peste 440 de tineri cu studii superioare în domenii precum IT, inginerie, economie, socio-umane și altele, au votat Cele mai bune 60 programe de internship din România în 2023, din oportunitatile nominalizate. 46% dintre angajatori îi recrutează pe candidații care au urmat anterior programe de internship, conform studiului Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023.

Hipo îi susține pe tinerii la început de carieră să exploreze piața muncii, aplicând la programe de internship, iar în același timp îi încurajează pe angajatori să le ofere cât mai multe oportunități în carieră. Luând în considerare beneficiile oferite candidaților, nivelul implicării în educația și dezvoltarea lor profesională, precum și voturile tinerilor, Hipo lansează Topul Cele Mai Bune Programe de Internship din România în 2023.

În lunile februarie – aprilie ale acestui an, companiile și-au nominalizat oportunitățile pentru tinerii aflați la început de carieră. În perioada 10 aprilie – 15 mai, prin 860 de voturi ale studenților și proaspăt aboslvenților au fost alese cele mai atractive programe de internship. Pe 23 mai, 60 de companii se fac remarcate pe piața muncii din România, fiind prezente în primul top despre cele mai bune programe de internship, alese de tineri. Acestea sunt:

„Interesant este că primii 3 angajatori din TOP activează în domenii diverse. Acestea sunt: HARMAN INTERNATIONAL ROMANIA (IT), METRO Romania (retail) și KPMG Romania (consultanță). Mai mult decât atât, din cele 60 de programe de internship, 41% sunt angajatori din industria IT, urmați de inginerie, producție, consultanță, finanțe și retail. National Intern Day este un eveniment cu și pentru tineri, lansat în premieră de Hipo în România. Îi încurajăm, atât pe angajatori să-i susțină pe tinerii la început de carieră prin programe de internship, cât și pe studenți și proaspăt absolvenți să exploreze oportunitățile din piața muncii actuală!” - Maria Marin, Project Manager @National Intern Day, Hipo.

Unul dintre principalele criterii pe baza căruia peste 46% dintre companii recrutează tineri pentru joburi entry-level este participarea la programe de internship – conform studiului Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023. Hipo susține programele de internship disponibile ale angajatorilor și le aduce tinerilor șansa de a-și contura primii pași în carieră prin National Intern Day.

Cei interesati să descopere Topul Cele mai bune programe de internship din România în 2023, realizat de Hipo, pot accesa site-ul de mai sus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri