Meta, compania mamă care deține Facebook va solicita angajaților să vină la birou trei zile pe săptămână începând cu data de 5 septembrie. Decizia marchează o întorsătură bruscă în cultura pro-muncă la distanță pe care compania a susținut-o în perioada de vârf a pandemiei.

Angajații Meta au primit o notificare de la liderii companiei în care li se transmite că din toamnă este necesară venirea la birou trei zile pe săptămână. Meta a recunoscut că pentru mulți angajați, această reîntoarcere la birou va fi o schimbare drastică și că vor fi necesare compromisuri. Cu toate acestea, spun șefii de la Meta, revenirea la birou „sprijină colaborarea și energia care provine din lucrul alături de echipa ta, care sunt esențiale” în construcția viitorului, scrie Business Insider.

Excepție de la noua politică o vor face angajații care au fost contractați să lucreze remote încă de la început și care locuiesc într-o zonă extrem de îndepărtată de birourile Meta și care nu ar putea să vină fizic la sediul companiei.

„Ne angajăm în munca distribuită și suntem încrezători că oamenii pot avea un impact semnificativ atât de la birou, cât și acasă. De asemenea, ne angajăm să ne perfecționăm în mod continuu modelul pentru a promova colaborarea, relațiile și cultura necesare angajaților fac tot posibilul”, a spus purtătorul de cuvânt al Meta.

Revenirea la birou reprezintă o schimbare marcantă de ton pentru Meta, care a îmbrățișat anterior cultura muncii de la distanță, când directorii companiei, inclusiv Zuckerberg, lucrau remote, timp în care compania anunța planuri de a reduce spațiile de birouri.

Într-un interviu care discuta despre strategia pe termen lung a Meta, Zuckerberg declara, în martie trecut, că speră ca „50% sau mai mult din companie” să lucreze „distribuit și să lucreze de la distanță” până la sfârșitul acestui deceniu.

Într-un Memo din martie 2023 în care anunța concedierea a 10.000 de angajați, CEO-ul Mark Zuckerberg a arătat că „inginerii aflați la începutul carierei lor au, în medie, rezultate mai bune atunci când lucrează în persoană cu colegii de echipă cel puțin trei zile pe săptămână”.

Sursa foto: Facebook / Mark Zuckerberg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri