Ronald Malak a fost numit noul CEO al GE Money Romania, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric.
GE Money a intrat pe piata din Romania in trimestrul al treilea al anului 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie ce ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA.

Ronald Malak are peste 20 de ani de experienta in consumer finance la nivel international, din care sase i-a petrecut coordonand divizii de servicii financiare de retail in tari din Europa Centrala si de Est (ECE).

Malak s-a alaturat echipei GE anul acesta din pozitia de Director General al CitiFinancial Europa Centrala si de Est. Principalele sale responsabilitati in functia anterioara au fost infiintarea si cresterea de noi business-uri de consumer finance intr-o serie de tari din ECE, printre care se numara si Global Consumer Group, companie a Citigroup in Romania.

"Fara indoiala know how-ul si experienta lui Ronald Malak vor contribui semnificativ la dezvoltarea afacerii GE Money Romania si la finalizarea cu succes a procesului de integrare si rebranding. Rolul sau va fi acela de a consolida business-urile achizitionate si de a sustine evolutia companiei pentru ca GE Money sa devina unul dintre cele mai apreciate branduri de servicii financiare din Romania, asa cum este de altfel in toate celelalte tari in care activeaza", a declarat Mark Hampson, Integration Leader GE Money Romania.

Mark Hampson a ocupat, din ianuarie pana in prezent, pe langa rolul de Integration Leader pentru cele trei companii detinute de GE Money in Romania, si pe cel de CEO interimar.

Hampson va ramane Integration Leader, continuand sa se ocupe de integrarea celor trei companii. In urmatoarea perioada, Mark Hampson si Ronald Malak vor lucra impreuna pentru ca preluarea responsabilitatilor aferente pozitiei de CEO al GE Money Romania sa fie cat mai usoara.

"Este o onoare si o provocare pentru mine sa reprezint GE Money pe o piata in plina dezvoltare cum este cea romaneasca. Voi lucra cu profesionisti si sunt convins ca impreuna vom pune bazele unei companii puternice, la inaltimea standardelor GE. Dezvoltarea de produse competitive, crearea si mentinerea unui mediu de lucru atractiv pentru angajati, integrarea celor trei business-uri sub umbrela GE Money sunt obiective care, odata atinse, vor asigura companiei noastre un loc printre liderii pietei", a declarat Malak.

Inainte de Citigroup, Malak a lucrat timp de opt ani pentru Associates First Capital Corporation, una din cele mai mari companii multinationale de consumer finance, sase ani pentru Progressive Corp, doi ani pentru Standard Oil si trei ani pentru Colgate-Palmolive.

Are un master in International Management la Thunderbird School of Global Management (Glendale, Arizona) si un doctorat la Kent State University (Kent, Ohio). Cetatean american de origine slovaca, Malak vorbeste fluent patru limbi straineL engleza, germana, ceha si slovaca.

"Romania ofera oportunitati extraordinare de crestere pentru GE Money, fiind una dintre cele mai mari tari din Europa Centrala si de Est si cu o economie in continua dezvoltare. Astazi, la mai putin de un an de la achizitia Domenia Credit, Motoractive Leasing si Estima Finance, echipa noastra de integrare si-a atins obiectivele stabilite in septembrie 2006 si a finalizat peste 75% din procesul de integrare a celor trei business-uri romanesti. In urmatoarea perioada vom demara actiunea de rebranding care va marca sfarsitul procesului de integrare", a declarat Ronald Malak, noul CEO al GE Money Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri