Bankingul ramane in continuare unul dintre cele mai atractive si dinamice sectoare de pe piata locala de munca. Joburile pentru pozitiile de entry level dar si de mid level fiind in continua crestere.
Denumire job: Consilier credite

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc sa ocupe o astfel de pozitie in cadrul unei banci sau companii, nivelul de experienta pentru o pozitie de entry level il reprezinta primii trei ani de experienta in timp ce pentru o pozitie mid level, majoritatea bancilor si companiilor solicita o experienta de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire este de 500 de euro si poate ajunge la 1.000 de euro, in functie de banca sau compania pentru care lucreaza.

Studii: Studiile superioare (sau in curs de desfasurare) de specialitate, in general economice, sunt obligatorii. Experienta in domeniul financiar, bancar sau de asigurari cat si un nivel de minime cunostinte de prezentare si negociere reprezinta un mare avantaj.

Companiile si bancile solicita de asemenea ca un candidat pentru pozitia de Consilier credite sa posede abilitati excelente de comunicare, organizare, managementul timpului, atentie la detalii, avand capacitatea de a performa atat individual cat si in echipa.

De asemenea un candidat ideal pentru un astfel de job trebuie sa fie creativ, flexibil si consecvent, interesat si motivat de dezvoltarea personala si profesionala in mod permanent, increzator in sine cu o atitudine pozitiva, bun negociator si mediator în relatiile cu membrii echipei si cu clientii, sa posede capacitate decizionala si initiativa.

Candidatul trebuie sa aiba cunostinte operare PC si sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina, limba engleza fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include cursuri de vanzari, financiar-bancare gratuite, dar si posibilitatea de a lucra intr-o echipa tanara si competenta.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii si banci se numara de asemenea si posibilitatea de a dezvolta o cariera solida in domeniu, de a lucra intr-un mediu profesionist, de a beneficia de sedinte de training oferite de companie, destinate pozitiei pe care o ocupa, masina de serviciu, telefon laptop dar si un comision atractiv.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare de pe pozitia de Consilier credite sunt mari atat in cadrul companiilor cat si al bancilor. Totusi responsabilitatile cresc pe masura ce avansezi. Printre principalele indatoriri pe care le are o persoana de pe pozitia de Consilier credite se numara: identificarea de clienti noi pentru a le face cunoscuta oferta de credite, informarea clientilor asupra produsului de credit in concordanta cu trainingul sustinut si cu practicile interne de vanzare (explica beneficiile si costurile), identificarea necesitatilor financiare curente si viitoare ale clientilor sai, explica clientilor documentatia necesara pentru obtinerea unui credit si le ofera acestora asistenta pentru completarea sa, are rolul de a informa clientii asupra deciziei luate de departamentul de credite.

Avantaje: Mai mult decat in cazul altor job-uri, un Consilier credite are posibilitatea de a obtine castiguri suplimentare substantiale, datorita comisioanelor oferite de companii.

Dezavantaje: Desi nu reprezinta neaparat un dezavantaj al job-ului, intocmirea dosarelor de credit presupune foarte mare atentie, deoarece, in cazul unei greseli minore, trebuie reluat intreg procesul de realizare: documentatie completata, aprobari, etc.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri