Ministerele, administratia publica centrala si locala, institutiile publice vor trece la plata salariilor prin card pentru angajatii din urban, pana la 31 decembrie, si la plata pensiilor din aparare, ordine publica si securitate pana la 31 martie 2008, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.
Proiectul de hotarare, postat pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor, vizeaza, in acest fel, o reducere a costurilor bugetare cu plata salariilor si a pensiilor si se adreseaza angajatilor din ministere, administratie publica centrala si locala, institutiile publice din subordinea acestora si pensionarilor din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala care locuiesc in orase si municipii, potrivit NewsIn.

Salariatii institutiilor publice si aceste categorii de pensionari din mediul rural pot primi drepturile banesti, la cerere, prin card.

Ordonatorii principali de credite, insemnand ministere sau autoritati, vor selecta institutiile de credit pentru plata prin card, insa salariatii sau pensionarii pot opta, la cerere, si pentru alte institutii de credit. Conform aceluiasi proiect, ministrul economiei si finantelor va stabili, prin ordin, categoriile de institutii publice sau de pensionari care vor fi exceptate de la plata prin card.

In nota de fundamentare a proiectului se arata ca prin aceasta masura guvernul intentioneaza sa reduca cheltuielile cu plata salariilor si a pensiilor, care totalizeaza, in acest an, 43 milioane lei. Astfel, in 2007, comisioanele percepute de Banca Nationala pentru asigurarea numerarului pentru plata salariilor in institutiile publice din urban se ridica la 12 milioane lei, iar costurile cu paza, transportul si distributia banilor in urban inseamna alte sase milioane lei. Totodata, comisioanele acordate Postei Romane pentru plata pensiilor din aparare, ordine pulica si securitate nationala se ridica la 25 milioane lei.

Reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor au discutat, in aceasta saptamana, cu premierul Tariceanu despre plata prin card a salariilor si a pensiilor. Anterior, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a facut publica intentia guvernului de a vira o parte din salarii si pensii prin carduri pentru a reduce costurile bugetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri