Sectorul de vanzari a cunoscut si in anul 2007 o dinamica exploziva, conducand la crearea a numeroase locuri de munca.

Denumire job: Marketing Manager in Vanzari

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Marketing Manager Sales nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire in majoritatea companiilor din Bucuresti este de 1.000 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de numarul de salariati sau de responsabilitatile atribuite.

Studiile superioare in domeniul economic, cat si absolvirea de cursuri de vanzari, marketing sau management sunt solicitate de majoritatea angajatorilor.

Companiile solicita ca un candidat pentru pozitia de Marketing Manager in vanzari pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara. In general, o experienta de minim 5 ani in vanzari este solicitata sau minim 2 ani pe un post asemanator.

In plus, un bun candidat pentru aceasta pozitie trebuie sa cunoasca in profunzime piata locala, mediul de afaceri romanesc, cunoasterea legislatiei in domeniu, sa posede bune tehnici de vanzare directa si indirecta, tehnici de negociere, tehnici si instrumente financiar-contabile, sa utilizeze canalele de informare media.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte operare PC si sa cunoasca la nivel avansat limba engleza, cea mai solicitata de majoritatea companiilor, sa aiba abilitati de comunicare si negociere, spirit, organizatoric, capacitate de a evalua, de a lua decizii prompte si a lucra cu oamenii, usurinta, claritate si coerenta in exprimare, punctualitate.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si o masina de serviciu, cursuri de instruire.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si decontarea deplasarilor in interes de serviciu, telefon de serviciu dar si notebook.

Parcurs profesional: Oportunitatile de a dezvolta o cariera in domeniu sunt numeroase si exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Marketing Manager in Vanzari se numara: coordoneaza activitatile care au ca scop indeplinirea criteriilor de performanta in vanzare (volum vanzari, marja, preturi, stocuri, aprovizionare), intocmeste de rapoarte privind atingerea obiectivelor propuse, elaboreaza si propune strategia de marketing si planul de marketing general care integreaza planurile de marketing pe categorii de produse si pe branduri, asigura calitatea serviciilor pre-vanzare, optimizeaza stocurile de marfa, asigura suport informational echipei de vanzari si tuturor celorlalte compartimente, comunica cu furnizorii, conduce si organizeaza activitatea departamentului.

Avantaje: Un Marketing Manager in vanzari are posibilitatea de a dezvolte o cariera in acest domeniu.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, deplasarile, responsabilitatea pentru toate actiunile desfasurate sunt principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri