Alaturi de banking, constructii si IT, domeniul financiar ramane la randul sau si in 2007 unul dintre cele mai dinamice, conform specialistilor in HR.
Denumire job: Financial Controller

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Financial Controller fie in IT, audit sau consultanta, nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire in majoritatea companiilor din Bucuresti este in general de 1.000 de euro dar depaseste cu usurinta 2.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de numarul de salariati sau de responsabilitatile atribuite.

Studiile superioare de specialitate sunt obligatorii. In general candidatii pentru pozitia de Financial Controller au absolvit Academia de Studii Economice.

Companiile care solicita un candidat pentru pozitia de Financial Controller, pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara (minim 3 ani) si sa aiba cunostinte avansate IFRS (Standardele Internaþionale de Raportare Financiara) . De asemenea un bun candidat trebuie sa posede bune abilitati organizatorice si de analiza a informatiilor, sa fie atent la detalii, sa se implice si sa fie proactiv.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte de operare PC si sa cunoasca la nivel avansat cel limba engleza, fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si tichete de masa.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si o masina de serviciu, decontarea cheltuielilor de transport si telefon de serviciu.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Financial Controller exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Financial Controller se numara: tinerea evidentei contractelor cu clientii, culegerea datelor privind intocmirea corecta si reala a bugetului de venituri si cheltuieli, cash-flow-ului si bugetului de investititii planificat, intocmirea situatiilor privind alocarea pe centrii de cost si profit a cheltuielilor si veniturilor, a situatiilor privind situatia facturilor neincasate si transmiterea acestora catre Directorul Financiar sau a situatiilor premergatoare privind analiza executiei bugetului de venituri si cheltuieli si bugetului de investitii. De asemenea un Financial Controller are datoria de a culege date privind previziunile de cash-flow pentru perioada imediat urmatoare, de a face o analiza a costurilor, de a verifica repartizarea corecta a cheltuielilor si veniturilor pe centrii de cost si centrii de profit dar si de a consolida situatiile financiare primite din birourile externe.

Avantaje: Un Financial Controller are posibilitatea sa dezvolte o cariera in acest domeniu, sa obtina castiguri suplimentare importante in concordanta cu experienta si munca depusa.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, cat si responsabilitatea pentru toate actiunile desfasurate sunt principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri