Compania Randstad, ce se ocupa cu recrutarea fortei de munca, ii va prelua pe rivalii de la Vedior, contra sumei de 3,5 miliarde euro (5,2 miliarde dolari) in numerar si actiuni, pentru a forma cea de-a doua companie de resurse umane din lume.
Oferta Randstad, numarul trei la nivel global in randul companiilor ce se ocupa cu recrutarea de personal, stabilita la 20,19 euro pe actiune, facuta companiei rivale olandeze, reprezinta cu 64% peste pretul mediu al unei actiuni Vedior de joia trecuta, cu o zi inainte ca cele doua companii sa confirme negocierile.

Actiunile Vedior au inchis sedinta bursiera de vineri la 17 euro, dupa o crestere de 38%. D upa preluare, Randstad a anuntat ca se asteapta la economii si la sinergii anuale de 100 milioane euro.

Noua companie va fi a doua ca marime la nivel mondial, dupa compania elvetiana Adecco, cu venituri anuale de 17,3 miliarde euro.

Cele doua companii de recrutare au anuntat ca fuziunea va forma cea mai mare companie de profil din Germania, Olanda, Belgia, Portugalia, Polonia, Canada si India.

Propunerea de preluare va contribui la castigurile pe actiune obtinute, a declarat directorul execitiv al Randstad, Ben Noteboom. "Va fi o afacere productiva din ziua intai", excluzand costurile exceptionale de 60 milioane euro, a declarat Noteboom.

Noteboom a adaugat ca nu se asteapta la nicio actiune antitrust care sa complice acordul.

Inainte ca cele doua companii sa faca publice negocierile de preluare, actiunile Vedior au crescut pe fondul unor speculatii conform carora compania olandeza ar putea fi vanduta pe bucati sau ar putea fi preluata de compania Adecco.

Mecanismul de reglare a pietei olandeze, AFM, a anuntat vineri ca va cerceta posibile fraude sau manipulari ale pietei care ar fi putut duce la aprecierea actiunilor Vedior.

Noteboom si directorul executiv Vedior, Tex Gunning, sunt dispusi sa coopereze cu autoritatile.

Consiliul director al companiei Vedior sprijina oferta Randstad, ce se asteapta a fi incheiata la inceputul anului 2008, a anuntat Randstad.

Se asteapta ca oferta pentru o actiune Vedior sa fie de 9,5 euro in numerar si 0,32759 in actiuni Randstad.

Randstad a declarat ca plateste o suma de 16,1 ori mai mare decat castigurile per actiune Vedior, inregistrate pe o perioada de 12 luni, incheiata pe 30 septembrie 2007.

Intrebat daca nu cumva Randstad plateste prea mult pentru preluarea Vedior, Noteboom a afirmat: "Pretul nu este ridicat ci potrivit". Compania Vedior inregistreaza 40% din vanzari in Franta si 9% in SUA.

Luna trecuta, Randstad, ce obtine peste o treime din venituri de pe piata olandeza, a estimat o incetinire a nivelului de dezvoltare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri