Europenii nu abuzeaza de zilele de concediu medical

Cu cat salariatii au mai putine zile de concediu, cu atat mai mult acestia recurg la zile de concediu medical, arata cel mai recent studiu realizat de site-ul de recrutare, Monster.com.

Salariatii tarilor care au un numar redus de zile de concediu sunt predispusi sa apeleze mai mult la concedii medicale, arata studiul.

Astfel, Belgia si Irlanda sunt tarile unde numarul concediilor medicale este cel mai ridicat, fiind insa si tarile care ofera salariatilor cel mai mic numar de zile de concediu platite, respectiv 20 de zile. In Danemarca procentul angajatilor care au declarat ca au solicitat concediu medical se ridica la 13 procente, desi numarul zilelor de concediu platite ajunge la 25.

La polul opus se afla Republica Ceha, unde salariatii pot solicita pana la 40 de zile de concediu platite, astfel incat doar 9% din persoanele intervievate au declarat ca au depus o cerere de concediu medical. Incepand insa cu anul 2008, primele trei zile de concediu medical nu vor mai fi platite ceea ce va conduce cel mai probabil la o scadere a acestui procent.

Franta a luat de asemenea in calcul posibilitatea de a nu plati prima zi de concediu medical, in conditiile in care 11% din salariatii interogati au declarat ca au depus o cerere de concediu medical de-a lungul anului 2007. Astfel, un francez din patru a solicitat un concediu medical in ultimele 12 luni.

Studiul a fost realizat de site-ul specializat in managementul carierei, Monster.com, in mai multe tari europene si au fost interogate 31.000 de persoane. Participantii au trebuit sa raspunda la intrebarea: "Cate zile de concediu medical ati avut in anul 2007?"


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri