Alaturi de banking si constructii, IT-ul a fost in 2007 unul dintre cele mai dinamice sectoare, urmand ca in 2008 sa isi pastreze trendul ascendent, conform specialistilor in HR
Denumire job: Project Manager IT

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Project Manager in domeniul IT, nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire este in general in majoritatea companiilor din Bucuresti de 1.500 de euro dar depaseste cu usurinta 2.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de numarul de salariati sau de responsabilitatile atribuite unui Project Manager.

Studiile superioare incheiate sunt obligatorii.

Companiile care solicita un candidat pentru pozitia de Project Manager in domeniul IT pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara, in project management de minim 2 ani si experienta in implementarea de proiecte IT de peste 3 ani. De asemenea un bun candidat trebuie sa posede abilitati de motivare si coordonare a echipei pe care o are in subordine, abilitati de comunicare cat si o certificare PMP.

Candidatul trebuie sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina, limba engleza fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si o masina de serviciu dar si bonuri de masa.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si asigurarea medicala, decontarea cheltuielilor de transport, telefon de serviciu dar si notebook.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare pentru un Project Manager in domeniul IT exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Project Manager in domeniul IT se numara: implicarea in initierea de noi proiecte si defineste contributia IT in proiect pentru a crea documentele de initiere, realizeaza planificarea proiectulor, identificand livrabilele si resursele implicate, defineste strategia si coordoneaza stabilirea standardelor de calitate ale proiectulor, monitorizeaza proiectele pentru a detecta eventualele riscuri si pentru a implementa schimbarile necesare sau a remedia nonconformitatile, conduce executarea proiectelor, inchide proiectul pentru a se asigura ca obiectivele au fost indeplinite si pentru a obtine acceptul.

De asemenea, un Project Manager evalueaza performanta membrilor echipei pentru a defini planul de crestere a performantei dar si monitorizeaza contractele pentru a stabili stadiul de derulare a contractelor.

Avantaje: Un Project Manager in domeniul IT are posibilitatea de a lucra intr-un mediu profesionist si de a obtine un salariu motivant.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate dar si responsabilitate pentru toate demersurile efectuate in desfasurarea proiectului si pentru rezultatele acestuia, sunt doar cateva dintre principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri