Denumire job: Senior Recruiter

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un astfel de job nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire este in general, in companiile din Bucuresti, situat intre 1.300-1.700 euro/luna, in timp ce in provincie salariul de debut al unui Senior Recruiter este 800 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta.

Studiile superioare sunt obligatorii. In general candidatii care aplica pentru pozitia de Senior Recruiter au absolvit facultatea de Psihologie sau de Sociologie.

Companiile solicita ca un candidat pentru pozitia de Senior Recruiter pun in primul rand accentul pe experienta dobandita in domeniul de recrutare (minim 3 ani). In plus, un bun candidat trebuie sa posede abilitati excelente de comunicare, foarte bune cunostinte si abilitati in ceea ce priveste metodele de recrutare, interviurile si tehnicile de selectionare, sa fie o persoana organizata, riguroasa, calma, responsabila, cu simtul confidentialitatii interne si externe.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte operare PC si sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina, limba engleza si franceza fiind cele mai solicitate de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii includ asigurarea medicala si de viata.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si cursuri de specializare platite de companie, bonuri de masa.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare pentru un Senior Recruiter exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Astfel, un bun Senior Recruiter este responsabil de intreg procesul de recrutare de la postarea anunturilor de recrutare si pana la realizarea ofertei de angajare catre candidatul ales. Acesta se ocupa de deschiderea de proiecte de recrutare, redactarea anunturilor interne si externe de recrutare, cautarea de candidati in bazele de date in functie de cerintele postului, selectarea CV-urilor primite in functie de profilul candidatului si cerintele postului, contactarea candidatilor selectati in vederea stabilirii interviurilor, sustinerea interviurilor pentru proiectele in derulare, elaborarea listei scurte si colaborarea cu reprezentantii de departamente pentru finalizarea proiectelor de recrutare, elaborarea si realizarea ofertelor de angajare, completarea zilnica a datelor despre candidati in baza de date, participarea alaturi de echipa de resurse umane la diverse actiuni de recrutare ca de exemplu targurile de job-uri, cat si transmiterea diverselor raportari periodice.

Avantaje: Un Senior Recruiter are posibilitatea de a se afirma si de a dezvolta o cariera in domeniu.

Dezavantaje: Printre principalele dezavantaje se numara programul incarcat, dar si o mare responsabilitate pentru toate actiunile desfasurate.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri