Companiile care utilizeaza o abordare mai inteligenta si aprofundata a managementului angajatilor reusesc sa obtina o productivitate si un profit mult mai ridicat decat in randul celorlalte companii, arata un studiu in HR citat de Les Echos.

Potrivit studiului, orice organizatie poate urmari si evalua impactul pe care practicile de managementul angajatilor imbunatatesc sau nu performantele companiei.

In mod concret, daca o companie alege sa investeasca cu 10% mai mult in activitatile de managementul angajatilor, profitul pe care un angajat il aduce companiei poate ajunge chiar si la suma de 1.500 de lire pe an.

De asemenea, studiul a subliniat ca organizatiile mai tinere au inregistrat rezultate mai bune decat companiile cu o vechime mai mare. In plus, chiar daca majoritatea companiilor au investit in puterea de munca, posibilitatea de a obtine rezultate si mai performante a fost pusa in evidenta de rezultatele studiului.

Companiile care au inregistrat rezultate foarte bune, situandu-se printre organizatiile cu cea mai buna politica de managementul angajatilor, au investit si in imbunatatirea mediului de lucru al salariatilor.

O abordare proactiva a managementului si dezvoltarii aptitudinilor angajatilor pot juca un rol important in succesul unei companii. Orice organizatie care isi doreste maximizarea performantelor trebuie sa adopte astfel de programe de management.

Studiul a fost realizat in randul a 3.000 de angajati si a urmarit impactul pe care acestia il au asupra imbunatatirii performantelor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri