Dragos Damian va fi din luna aprilie noul Country General Manager al companiei Zentiva SA, inlocuindu-l pe Jozef Belèík care va continua sa supervizeze activitatea comerciala a companiei in Romania din functia de Zone Manager.
Dragos Damian, in varsta de 40 de ani, este absolvent al Universitatii de Medicina din Cluj si este de profesie medic. A lucrat in industria farmaceutica din Romania din 1994, cand a inceput cu Roche, promovand in organizatie pana la pozitia de Medical Manager. Intre 1999 si 2004 a condus biroul reprezentativ al Menarini / Berlin Chemie. Apoi s-a mutat la Terapia, unde a ocupat postul de Director Comercial. In 2006 Ranbaxy a cumparat compania iar Damian a fost numit CEO al noii entitati.

Incepand cu data de 1 aprilie 2008, Dragos Damian il a inlocui pe Jozef Belèík care a avut drept principal obiectiv reorganizarea companiei din punct de vedere strategic si structural. Belèík va superviza in continuare activitatea companiei dar din pozitia de Zone Manager.

Ma bucura alegerea facuta pentru noul Country General Manager al Zentiva in Romania, intrucat consider ca profilul profesional si personal al lui Dragos Damian corespunde valorilor si obiectivelor strategice ale Grupului Zentiva. In plus, am certitudinea ca dl. Damian este cel mai in masura sa continue dezvoltarea Zentiva pe platforma existenta si sunt sigur ca experienta sa manageriala va contribui in mod pozitiv la succesul companiei pe toate planurile”, a declarat Jozef Belèík.

Compania farmaceutica, ocupanta locului al optulea in clasamentul primilor 10 mari producatori de medicamente din Romania, preconizase pentru 2007 un profit net de 37,5 milioane de lei, in crestere cu 62% fata de 2006, si o cifra de afaceri de 243,9 milioane de lei.

Compania Zentiva SA Romania a fost construita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti.

Grupul Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia.

Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra. Cei mai mari actionari ai Companiei sunt Sanofi-Aventis (24,9%), Generali PPF Holding B.V. (19,1%) si J&T Financial Services Limited (5,3%). Managementul Zentiva detine 6,0% din actiuni. Alti investitori institutionali si privati detin impreuna 44,7% din actiunile Zentiva.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri