Scarlatescu a fost director al departamentului de asigurari de sanatate la Omniasig, sef al departamentului de asigurari de sanatate si accidente ale persoanelor in cadrul Allianz-Tiriac si consilier pe probleme de asigurari de viata la ING.

"Obiectivele noului director al departamentului de asigurari de viata de la Astra-Uniqa sunt dezvoltarea segmentului de asigurari de sanatate, completarea portofoliului de produse de viata existent cu produse noi si adaptarea conditiilor existente la cerintele actuale ale pietei din Romania", potrivit reprezentantilor companiei. Scarlatescu isi propune sa acorde o mare atentie categoriei de produse pentru companiile corporative.

Compania de asigurari Astra-Uniqa a afisat in 2007 un volum total de prime brute subscrise de 374,054 milioane lei (circa 112 milioane euro), in special ca urmare a avansului asigurarilor de viata cu 333% fata de 2006.

Astra a fost infiintata in 1991. Principalii actionari ai companiei sunt Nova Trade, unul dintre cele mai mari holding-uri romanesti si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari. Astra-Uniqa are un capital social de 55 milioane euro.