In ultimul an diferentele salariale dintre managerii si angajatii de pe pozitiile de entry- level din Statele Unite a inregistrat cea mai rapida crestere in raport cu celelalte tari ale lumii, potrivit studiului realizat de compania de consultanta Hay Group.
In acelasi timp, un alt studiu efectuat de aceeasi companie a aratat ca Cele mai Admirate Companii pentru salariile oferite, din topul Fortune, au inregistrat o scadere de 5% fata de alte companii.

Desi au oferit salarii mai mici, Cele mai Admirate Companii, din topul realizat de publicatia Fortune, au reusit insa sa isi motiveze si sa retina mai bine angajati, micsorand astfel costurile destinate recrutarii.

Cele mai performante companii au mizat pe beneficii si stimulente, pentru angajatii cu vechime aflati pe pozitii de middle management, lucru ce s-a dovedit de doua ori mai eficient decat in cazul recompensarii angajatilor „performeri”.

„Elementul cheie diferentiator intre cele mai performante si mai putin performante companii il constituie implementarea unei strategii bine puse la punct de recompensare a angajatilor”, sustine Colin Evans, director asociat al Hay Group.

Implementarea unei strategii bune de salarizare si de recompensare a performantelor devenind o necesitate
pentru orice companie.

Un alt studiu realizat de compania de consultanta Hay Group a aratat ca in Statele Unite diferenta salariala dintre manageri si angajatii institutiilor de stat a crescut in ultimul an cu 5%, fiind a treia crestere la nivel mondial.

Studiul Hay Group realizat pentru a determina diferentele salariale intre manageri si functionarii din institutiile de stat in anul 2006-2007, s-a desfasurat in randul a 12 milioane de angajati din saizeci si una de tari. Diferentele salariale inregistrate in Statele Unite si Europa de Vest fiind mai mici fata de celelalte tari ale lumii.

In timp ce in tarile Europei de Vest aceasta diferenta este relativ stabila, schimbandu-se cu mai putin de 5% in fiecare an, in Statele Unite aceasta a crescut la 18,4% in intervalul 2006-2007.

„Piata candidatilor talentati pentru pozitiile de middle management este la fel de fierbinte ca si in restul lumii. Companiile cauta cei mai buni candidati pentru ca acestia sa poata progresa pe pozitii de top”, sustine Tom McMullen, reprezentant al Hay Group.

Tarile care au inregistrat o dezvoltare rapida a economiei si unde cererea pentru candidatii talentati a fost foarte ridicata a crescut salariile pentru angajatii cu experienta, in raport cu cei de pe pozitii de junior, au ocupat primele
pozitii.

„Globalizarea pietei pentru candidatii cu experienta si talentati a ajuns practic sa dicteze chiar si in randul companiilor din tarile in curs de dezvoltare, care trebuie sa plateasca o taxa internationala pentru a atrage cei mai talentati candidati”, sustine Gavin Brown din partea Hay Group.

Potrivit studiul Hay Group, functionarii din institutiile de stat nu sunt afectati de efectul globalizarii, tendinta fiind sa fie platiti mai mult in raport cu costurile de intretinere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri