Potrivit acestui studiu, compania americana le ofera angajatilor de la "saculeti pentru somnul de dupa-amiaza", care le permite o pauza scurta in timpul zilei, la dreptul de a utiliza 20% din timpul de munca pentru proiecte adiacente, care ar putea conduce la aparitia de noi idei.

"Calificativele pe care le obtine sunt rezultatul a felului in care isi trateaza angajatii. Compania obtine un credit formidabil pentru responsabilitatea sociala", a declarat vicepresedintele Rochester, sucursala din New York a Harris Interactive, Robert Fronk.

Google, care s-a situat pe locul 4 in sondajul de anul trecut, este urmata in clasament de Johnson & Johnson, de producatorul de cipuri Intel si compania din sectorul alimentar General Mills.

Grupul din domeniul alimentar Kraft Foods s-a plasat in cadrul acestul sondaj pe pozitia a cincea.

Citeste si:

In top 10 se mai situeaza, in ordine, compania de investitii si asigurari Berkshire Hathaway, detinuta de miliardarul Warren Buffet, compania 3M, producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola si constructorul japonez Honda.

De asemenea, Google a fost ales cel mai bun angajator din Marea Britanie si al doilea din Europa, dupa gigantul Microsoft, care s-a clasat pe prima pozitie in topul efectuat de Great Place to Work Institute (GPTW).

Studiul sustinut de GPTW indica faptul ca initiativele de teambuilding sau activitatile organizate in afara programului de lucru, cum sunt iesirile la cina sau la bowling si carting, au un efect pozitiv puternic asupra salariatilor si cresc rating-ul companiilor pentru care acestia lucreaza.

Avantajele de care se bucura angajatii Google din Marea Britanie se pastreaza in toate sediile din lume ale companiei care detine cel mai mare mare motor de cautare.