Munca de la birou este preferata de angajatii din domeniul IT, in fata unui serviciu flexibil, arata un sondaj al companiei de recrutare IT Job Board din Anglia.
Desi mai mult de jumatate (61,1%) dintre cei 900 de programatori IT chestionati au un program de lucru flexibil, aproape jumatate (45,2%) dintre acestia cred ca industria nu s-a adaptat programului de lucru flexibil, conform studiilor efectuate de catre compania britanica.

Aproape o cincime (17,4%) sunt de parere ca programul flexibil are un efect negativ asupra carierei, iar o parte dintre respondenti au spus ca angajatorii ii vad mai putin constiinciosi pe angajati cand lipsesc de la birou. 22,6% sustin ca ar dori sa se intoarca la modelul de munca non-flexibil din cauza constrangerilor impuse de acest gen de munca. Totusi, capacitatea de a lucra acasa este foarte importanta in domeniul IT.

Un program de lucru flexibil este al doilea criteriu dupa salariu in alegerea jobului, 57,4% dintre respondenti confirmand acest lucru.

Mai mult de o treime (38,9%) dintre respondenti nu au un program de lucru flexibil, iar majoritatea dintre acestia (81,5%) au declarat ca nu le-a fost facuta aceasta oferta de catre angajator. Mai bine de jumatate dintre ei (65,4%) au declarat ca raportul dintre munca si viata personala are de suferit din cauza conditiilor de munca non-flexibile.

In prezent, doar parintii cu copii sub sase ani au dreptul de a cere program de lucru flexibil. Cu toate acestea, la inceputul acestui an, guvernul britanic a facut demersuri prin care doreste sa extinda dreptul de lucru flexibil pentru toti parintii cu copii sub 16 ani, oferind astfel dreptul la programul flexibil la inca 4,5 milioane de lucratori.

Dintre informaticienii care sunt capabili sa lucreze flexibil, un sfert (25,3%) o fac deoarece angajatorul lor le-a dat posibilitatea asta, si un procentaj asemanator (24,9%) dintre chestionati au declarat ca acesta e o alegere a stilului de viata. Mai putin de o cincime (19.7%) au declarat ca vor sa evite calatoriile de afaceri.

In jur de o treime (34,2%) este reprezentata de informaticienii care lucreaza de acasa, in timp ce aceeasi proportie e reprezentata de cei care lucreaza part-time. Doar 8% lucreaza flexi-time, in functie de studii.

Alex Farrell, directorul managerial al IT Job Board, a declarat ca programul de lucru flexibil poate fi un mijloc prin care angajatorii pot atrage si stabili un staff talentat.Programul de lucru flexibil poate atrage in mod deosebit femei in industrie, o alta arie din industria tehnologica ce trebuie imbunatatita, a adaugat Farrell.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri