Scaderea dolarului a determinat schimbari importante in clasamentul celor mai scumpe orase, potrivit celui mai recent studiu realizat de cabinetul britanic de resurse umane Mercer.
Realizat in fiecare an, studiul cabinetului de Resurse umane si consultanta Mercer, „In ce oras este cel mai bine sa fii expat?”, permite managerilor straini sa isi faca o idee despre viitoarea lor destinatie in cazul unei eventuale expatrieri.

Cazare, transport, mancare, imbracaminte, aparate electrocasnice sau petrecerea timpului liber reprezinta principalii factori analizati de cabinetul britanic in 143 de orase din lume.

Pentru al treilea an consecutiv, pentru expati, Moscova ramane cel mai scump oras din lume. Pozitia secunda este ocupata de Tokyo si avanseaza doua locuri fata de anul trecut, Londra ocupand al treilea loc in clasament. La polul opus se afla Asuncion (Paraguay).

Intre liderul clasamentului si ocupantul ultimei pozitii, diferenta de costuri este de trei ori mai mare. Aceasta diferenta se explica prin scaderea dolarului, dar si prin criza imobiliara si inflatie.

Orasele americane redevin atractive

Deprecierea dolarului in raport cu moneda europeana a adus o scadere de sapte pozitii pentru orasul New York, care ramane totusi cel mai scump oras al Statelor Unite. Potrivit studiul, toate celelalte orase americane au inregistrat un declin important in clasament. Los Angeles, Miami sau Washington DC devin tot mai atractive pentru expati.

„Scaderea dolarului american are insa si un aspect pozitiv. Populatia mobila a cadrelor este tot mai mult atrasa de marile centre de afaceri”, subliniaza Mitch Barnes, responsabil in resurse umane in cadrul cabinetului Mercer din Statele Unite.

Scaderea dolarului american fata de euro a influentat de asemenea si costurile din numeroase orase din Europa. Paris ocupa pozita a doisprezecea in clasament, in timp ce Lyon ocupa a 57-a pozitie, la egalitate cu Lisabona, Alger si Brisbane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri