7% dintre companiile multinationale din Romania ofera deja pensii private facultative (pilonul III) angajatilor proprii, ca parte a pachetului de beneficii salariale, fata de 82% in Slovacia, 77% in Cehia si 20% in Ungaria, a declarat Horatiu Cocheci, managerul departamentului de consultanta in resurse umane al PricewaterhouseCoopers (PwC), in cadrul Conferintei Nationale de Pensii Private, eveniment organizat de Media XPRIMM.

De asemenea, 59% dintre multinationalele chestionate de Pwc in cadrul studiului salarial anual PayWell au declarat ca intentioneaza ca in perioada urmatoare sa adauge pensiile private facultative la pachetul de beneficii oferit salariatilor.

7% dintre companiile multinationale din Romania ofera deja pensii private facultative (pilonul III) angajatilor proprii, ca parte a pachetului de beneficii salariale, fata de 82% in Slovacia, 77% in Cehia si 20% in Ungaria, a declarat ieri Horatiu Cocheci, managerul departamentului de consultanta in resurse umane al PricewaterhouseCoopers (PwC), in cadrul Conferintei Nationale de Pensii Private, eveniment organizat de Media XPRIMM.

Datele prezentate de Cocheci sunt incluse in cadrul studiului salarial anual PayWell. In Romania, editia din 2008 a studiului a fost realizata pe un esantion de 250 de companii private (totalizand peste 168.000 de salariati), dintre care 80% au capital majoritar sau integral strain, si dintre care peste 68% au cifra de afaceri anuala mai mare de 10 milioane de euro.

Pensiile private facultative (pilonul III) reprezinta astfel beneficiul salarial cu cea mai mare crestere de popularitate intre cele 250 de companii multinationale incluse in acest sondaj. Pe de alta parte insa, Romania se afla inca mult in urma Cehiei, Slovaciei si Ungariei la acest capitol - fapt care denota potentialul acestor produse, afirma Horatiu Cocheci.

Datele arata ca 59% dintre multinationalele intervievate anul acesta si-au declarat intentia de oferi pensii private facultative pentru salariati, in perioada urmatoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Ce probleme nu rezolva Ordonanta de modificare a OUG 114?