Domeniul IT si cel al vanzarilor ofera cele mai multe oportunitati pentru tinerii de pe bancile facultatii, arata un studiu publicat in octombrie de eJobs.ro
Conform studiului, peste 20% din totalul locurilor de munca disponibile in acest moment vizeaza sectorul IT, marketingul ocupand locul al doilea din punct de vedere al ofertei, cu 15%, in timp ce joburile de pe segmentul relatiilor cu clientii reprezinta 13%.

„Cele mai cautate joburi pentru studenti sunt operator baze de date, operator call center, asistent manager, comerciant, programator si receptioner“, se arata in comunicatul eJobs.

Domeniile IT si vanzari ocupa primele locuri in top si cand vine vorba de cele mai bine platite locuri de munca. „Aici salariul unui job cu jumatate de norma poate porni de la 300 euro si poate atinge si 500 de euro. In plus, angajatorii au inceput sa includa in pachetul salarial si o serie de beneficii suplimentare, precum bonuri de masa, abonamente la sali de fitness, vouchere de calatorie sau programe de instruire“, spun realizatorii studiului.

In privinta timpului de lucru, aproximativ 70% dintre aplicatiile studentilor de pe site-ul eJobs sunt pentru joburile part-time. Ca urmare a acestei cereri, 50% dintre ofertele adresate tinerilor universitari sunt reprezentate de joburi cu jumatate de norma sau cu program de lucru foarte flexibil, care dau studentilor posibilitatea de a lucra fara a pierde legatura cu mediul academic.

„In ultima perioada a inceput sa fie din ce in ce mai vizibila tendinta companiilor de a-si forma propriii angajati. In acest sens, in momentul angajarii, companiile pun accent pe alte criterii decat cele standard. Spre exemplu, capacitatea studentilor de invatare si de adaptare rapida la schimbare, originalitatea, initiativa sunt calitati care contrabalanseaza experienta profesionala. Iar implicarea in proiectele organizatiilor studentesti, stapanirea unei limbi straine mai exotice, precum chineza, daneza, olandeza, rusa, norvegiana, reprezinta atuuri importante pentru tinerii care doresc un loc de munca“, a declarat Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

In primele zece luni ale acestui an, pe site-ul eJobs au fost publicate aproximativ 30.000 de joburi destinate tinerilor de pe bancile facultatii, in usoara crestere fata de anul trecut. 85% dintre angajatorii care scot la concurs locuri de munca pentru studenti sunt companii romanesti, fata de doar 15% companii multinationale. Studentii care obtin cele mai bune job-uri in companiile romanesti sunt cei care urmeaza studii universitare. Cu toate acestea, oferta de joburi pentru studenti se mentine la un nivel foarte scazut, fiind de 9 ori mai mica decat cererea. Pe site-ul eJobs exista un numar total de 280.000 de aplicatii venite din partea studentilor.

eJobs.ro este site-ul numarul unu in recrutarea online din Romania, cu o medie de 500.000 de vizitatori pe saptamana si cu o baza de date de peste 1.500.000 de CV-uri. eJobs ocupa locul intai in topul site-urilor de profil din Europa de Est, este al patrulea site „non-English” din intreaga Europa si numarul 7 in lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri