Angajatorii au nevoie de un plafon de deductibilitate de 500 de euro pe an, in timp ce pentru angajati ar fi necesar pentru inceput un prag de 250-300 euro, pentru ca aceasta piata sa se dezvolte, a declarat marti presedintele Signal Iduna Asigurari de Viata, Sinziana Maioreanu.

Guvernul a majorat recent pragul de deductibilitate pentru asigurarile voluntare de sanatate la 250 euro/angajator incepand cu ianuarie 2009, de la 200 euro in prezent.

"Vrem sa facem demersuri ca deductibilitatea sa fie aplicata si persoanelor fizice - si nu numai angajatorilor, cum se intampla in prezent. In ce priveste discutiile cu autoritatile, suntem la inceput", a precizat Maioreanu.

Ea a adaugat ca aceasta deductibilitate nu este una totala, in conditiile in care se aplica numai la impozitul pe profit, nu si la contributiile sociale.

"Costurile in domeniul privat de sanatate vor fi probabil de 2-3 miliarde euro in 2012", a estimat Maioreanu, care a explicat ca acesti bani reprezinta tot ceea ce inseamna cheltuieli in acest sistem - asigurari de sanatate, abonamente la clinici sau plata consultatiilor.

Ea a mentionat ca, in 2007, primele brute subscrise din asigurari private de sanatate au fost de circa 8 milioane euro.

Signal Iduna Asigurari de Viata vrea sa devina lider de piata in 2012, cu o cota de 20-25%, dupa o crestere anuala a afacerilor cu circa 30% pe an, a mai spus Sinziana Maioreanu.

"Anul 2008 si 2009 nu vor fi un boom pentru noi, insa ne vom realiza obiectivele propuse in urmatorii ani", a precizat seful Signal Iduna Asigurari de Viata.

Compania este deja prezenta in cinci orase din tara: Timisoara, Cluj, Contanta, Brasov si Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si