Atitudine. Dorinta de a invata si a se perfectiona. Stabilitate si fidelizare cu privire la job-ul lor. Mai putina specializare si experienta si mai mult entuziasm. Sa stie sa vorbeasca in mai multe limbi straine ca araba, ceha, poloneza, suedeza, daneza sau norvegiana. Acestea sunt cateva criterii pentru viitorilor angajati ai companiilor prezente la targul de job-uri “Angajatori de top”.
Peste 60 de companii s-au inghesuit pe holurile Salii Palatului pentru a-si prezenta oferta de job-uri. De cealalta parte, vizitatorii targului, majoritatea studenti sau proaspat absolventi, au venit inarmati cu un teanc de CV-uri pe care le-au plasat pe mesele angajatorilor.

Printre cele mai cautate domenii s-au numarat companiile care ofera servicii de IT si companiile de telefonie mobila. Desi ar fi fost de asteptat o anumita rezerva a pietei fortei de munca in ceea ce priveste bancile, la standurile BRD, Raiffeisen si mai putin ale ING Bank vizitatorii au stat la coada pentru a afla amanunte si pentru a-si depune CV-urile.

“ Citesc in fiecare zi despre criza, stiu ca situatia pe plan mondial e tulbure dar nu imi este teama sa ma angajez in banca. Asta vreau sa fac mai departe si de-asta am si facut o facultate economica” a declarat Marius Moroianu, student in ultimul an la ASE.

La polul opus s-au situat companiile de asigurari prezente cu oferte atractive dar neinteresante pentru tinerii veniti la targ. In aceeasi situatie s-au aflat si companiile din industria de consum – Carffour, Kaufland sau Auchan.

Pe langa job-uri propriu-zise, companiile au oferit celor interesati posibilitatea de a fi « trainee ». Plecand de la ideea ca sistemul romanesc are un numar sporit de specialisti dar si un numar insuficient de manageri, inscrisii in program vor efectua stagii in mai multe departamente ale companiei - retail, departamentul financiar, de resurse umane, tehnic - urmand ca la sfarsitul perioadei sa aleaga job-ul care li se potriveste si sa incerce sa-si construiasca o cariere in companie.

Majoritatea ofertelor vizeaza pozitii entry-level, fara sau cu putina experienta in domeniu din partea potentialilor angajati. Ceea ce pare sa conteze mai mult decat experienta in munca este atitudinea.

“Tot timpul caut atitudinea, dorinta de a invata si de a munci si disponibilitatea angajatului de a se perfectiona.” spune Ruxandra Lupsa, HR Business Partner GSDC, in cadrul Ericsson Telecommunications Romania.

Lupsa sugereaza studentilor sa incerce sa se angajeze din ultimul an de facultate, amanand sau chiar renuntand la studii de masterat. „Am impresia clara ca tinerii din Romania tind sa se supraspecializeze. Chiar exagereaza cu specializarea si mai ales cu bursele in afara.[…]. Nu recomand sa faca si masteratul si abia dupa aceea sa se angajeze.”

Targul „Angajatori de Top” promite viitorilor angajati job-uri in variate domenii: IT&C, inginerie, domeniile financiar-bancar, consultanta,taxe,audit, FMCG, retail, limbi straine, BPO, auto si vanzari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri