Ascendis cheltuieste fonduri structurale pentru instruirea managerilor din IMM-uri

1.600 de manageri din 160 de IMM-ui vor beneficia de programe de training si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale in 2009.

Compania Ascendis Consulting, una dintre cele mai mari companii de consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale din Romania, implementeaza proiectul "Antreprenoriat strategic si crestere in Intreprinderile Mici si Mijlocii" cofinantat prin Fondul Social European - FSE si selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul a fost inaintat spre finantare catre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane in luna martie, iar contractul de finantare a fost semnat in luna septembrie a acestui an. Valoarea totala a proiectului este de 7.495.186 lei, din care 95% este finantare nerambursabila, iar 5% este contributia firmei. Din valoarea finantarii nerambursabile, 94% vor veni din Fondul Social European.

Proiectul se va implementa pana in luna octombrie a anului 2010 si urmareste dezvoltarea abilitatilor de management si antreprenoriale ale unor manageri si angajati din cadrul IMM-urilor. Seminariile vor avea loc in 7 centre regionale active sau care urmeaza sa fie deschise de Ascendis in Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Constanta, Brasov, Craiova si Bucuresti, iar inscrierile in proiect se vor putea realiza la inceputul anului viitor.

Proiectul vizeaza intreprinzatori, manageri, angajati care au nevoie sa isi dezvolte competentele antreprenoriale si de management si care desfasoara activitati in special in domenii precum: productie industriala, TIC servicii cu valoare adaugata mare, turism, care vor sa initieze startup-uri, sa introduca noi tehnologii sau sa intre in noi piete de desfacere.

In cadrul proiectului, participantii vor putea alege intre seminarii privind managementul resurselor umane, managementul relatiilor cu clientii, managementul culturii organizationale, managementul obiectivelor si al performantei.

"Mediul economic din Romania a devenit din ce in ce mai complex pentru IMM-uri. Pentru a se adapta, acestea trebuie sa-si dezvolte un management antreprenorial, sa-si creeze capacitatea pentru afaceri inovative care sa raspunda provocarilor", a declarat Andrei Gosu, general manager Ascendis Consulting.

Proiectul implementat de catre departamentul de Responsabilitate Sociala Corporatista al Ascendis va fi realizat in parteneriat cu Alianta Confederatiilor Patronale din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri