Din lumina reflectoarelor, liderii corporate reusesc sa isi recroiasca drum spre Forbes Platinum List, titreaza revista Forbes.
Numai cateva companii reusesc sa se dezvolte cu adevarat in actualul context economic - acelea care sunt conduse de lideri care se dovedesc demni de incredere – si in care merita sa investesti.

John B. Hess, directorul executiv al companiei cu acelasi nume, John Colson, CEO al Quanta Services, si Robert Parkinson de la Baxter International fac parte din categoria liderilor de business care isi calauzesc companiile pe care le conduc inapoi spre Forbes Platinum List.

Hess, Colson si Parkinson fac parte din categoria restransa de manageri de afaceri care au fost exclusi din Forbes Platinum List acum ceva vreme, si care au reusit sa isi recastige pozitia cuvenita. Faptul ca alte companii s-au descotorisit de ei acum ceva vreme nu are nici o legatura cu actualul lor statut de lideri. Unii dintre ei au fost angajati pe baza calitatilor lor, in timp ce altii au urcat pe scara ierarhica a companiei in pozitii de top management.

La Hess, compania petroliera newyorkeza, John B Hess a reusit sa realizeze o crestere de 23% a vanzarilor in ultimii cinci ani, dintre care 46% in ultimul an si 27% castig pe actiune, dintre care 72% numai in ultmul an. Profitul total al actionarilor a urcat cu o o marja impresionanta de 29% in ultimii cinci ani.

Hess, in varsta de 53 de ani, a fost numit director in 1983 pentru prima data, si a condus compania din 1995. Ultima aparitie a companiei in Forbes Platinum List a avut loc in 2002. Acum ocupa locul 13 din 58 in industria petroliera.

John Colson, directorul Quanta Services, firma specializata in dezvoltarea infrastructurii, este o alta persoana marcanta din top management. Conditiile actuale reprezinta un mediu proprice pentru o astfel de afacere, avand in vedere noul proiect de miliarde de dolari in dezvoltarea infrastructurii, lansat de presedintele ales al SUA. Daca lucrurile merg conform planului, Hess se va bucura de o reputatie de neegalat anul viitor. Astefl, Quanta se va bucura de un an prosper, reconstituind momentul de crestere spectaculoasa a infrastructurii in telecomunicatii de acum 10 ani, titreaza forbes.com

Colson ocupa functia de top din 1997, aproape intreaga sa cariera fiind dezvoltata in cadrul acestei companii. A lucrat la PAR Electrical Contractors, o subsidiara a Quanta, timp de aproape 20 de ani inainte de a fi numit presedinte. Sase ani mai tarziu, el preia functia in cadrul companiei.

Forbes acorda companiei Quanta titulatura de Platinum Company in 2002. Isi revendica pozitia din topul Forbes in 2008, realizand o crestere de 13,3% in 5 ani si 16,3% profit al actionarilor. Este clasata pe pozitia a 11-a din 33 de companii din domeniul constructiilor.

Baxter International incearca acelasi success. Robert Parkinson, CEO-ul Baxter, si-a calauzit afacerea sa de echipamente medicale inapoi in Platinum List dupa 6 ani de absenta. A fost numit director executiv in 2004 si a realizat o crestere de 16% a profitului pentru actionari. Baxter ocupa locul 29 din cele 64 de companii inregistrate in domeniul echipamentelor medicale.

Pentru Parkinson, factorii care au dus la cresterea afacerii au fost disciplina si implicarea totala. “Intalnim adesea companii care sunt preocupate de competitie, nesiguranta economica, sau de crestere de dragul cresterii. Un lider de success este capabil sa mentina angajatii concentrati pe prioritatile stabilite si respectarea indeaproape a strategiei intocmite”, a declarat directorul intr-un email pentru Forbes.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri