Pachetul de stimulare care trebuie sa treaca de votul final in Congresul American va incerca sa creeze noi locuri de munca si va furniza training focusat pe cele mai afectate doua sectoare de activitate: educatia si transporturile.
Fondurile alocate acestor domenii vin ca o masura de prevenire sau de sistare a disponibilizarilor masive si a bugetelor diminuate.

Din cele 500 de miliarde de dolari incluse in pachetul total de 789 de miliarde de dolari, 150 de miliarde vor fi folosite pentru construirea de noi scoli, sosele si proiecte de infrastructura, potrivit Asociatiei Generale a Contractorilor din America (Associated General Contractors of America).

Asociatia estimeaza ca aceste cheltuieli bugetare vor crea sau vor salva peste 1,8 milioane de slujbe, dintre care 640.000 in domeniul constructiilor si 300.000 in sectorul furnizorilor si producatorilor de echipamente.

Pe parcursul anului 2008 aproximativ 747.000 de angajatori in constructii au fost disponibilizati, acestia reprezentand o patrime din totalul concediatilor din S.U.A. pe perioada recesiunii.

Presedintele Barack Obama a dorit initial ca fondul dat de stat sa salveze patru milioane de job-uri, dar si-a scazut estimarile la 3,5 milioane, respectand cerintele Congresului.

Companiile specializate in pavarea drumurilor, mentenanta cailor ferate si constructii pot beneficia de 45 de miliarde puse deoparte pentru reabilitarea acestui sector.

Pachetul de stimulare a economiei se va cheltui si pe fonduri pentru modernizarea scolilor si pentru traininguri la locul de munca, multe state confruntandu-se cu reduceri substantiale ale bugetului pentru invatamant.

O mare parte a fondului pentru stabilizare – aproximativ 39,5 miliarde de dolari – sunt destinati scolilor publice care au nevoie de ajutor.

Aceste fonduri pot fi de folos scolilor care erau pe punctul de a disponibiliza unele cadre didactice sau alti angajati. Pe langa aceasta, fondul va facilita crearea de noi locuri de munca in scoli si universitati, fiecare institutie de invatamand primind libertatea de a dispune dupa propriile planuri de banii alocati.

Aproximativ cinci miliarde de dolari, reprezentand o suma bonus, vor fi directionati catre statele care au creat cele mai multe locuri de munca si care au modernizat cel mai mare numar de scoli.

Programele Head Start, care asigura servicii sanitare si educative copiilor din districtele defavorizate financiar, vor primi aproape 2 miliarde de dolari pentru a crea noi locuri de munca in sistem.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri