In primul rand, companiile nu vor mai recruta volum. Pana acum auzeam frecvent anunturi in presa in care companii anuntau angajari de pana la sute de persoane pe an. In urmatoarea perioada numarul proiectelor de recrutare va scadea simtitor, cele mai multe pozitii fiind deschise pentru inlocuirea unor persoane care pleaca din companie.

Dar in continuare, chiar si in industriile cele mai afectate, vor fi angajatori care vor avea joburi deschise. Industriile in care numarul de joburi va fi mai mare vor fi Retail, FMCG, BPO, IT. Vestile bune vin din FMCG si BPO, doua industrii in care joburile pe care recruteaza sunt destul de variate – finante, contabilitate, marketing, resurse umane, asigurari, vanzari.

Companiile pe care le poti intalni la Angajatori de TOP (20 – 21 martie, Sala Palatului) din industriile care in continuare recruteaza:
FMCG – British American Tobacco, JTI, P&G, Nestle, L’Oreal, Starfoods, Coca-Cola HBC, Henkel Romania.
BPO – Accenture, Genpact, HP, TMF, WNS, Wipro, Teleperformance.
IT&C – Adobe, Ericsson, Romtelecom, Thales, IXIA, Kepler, Microsoft, Route66, TechTeam.
RetailCarrefour, Real Hypermarket, Cora, Kaufland, RTC Holding.

Pentru cei care isi cauta un job, concurenta va deveni mult mai puternica. Companiile se vor orienta in continuare catre tineri care au experienta relevanta in domeniu si catre tineri talentati, fara experienta dar care au demonstrat ca sunt interesati de dezvoltarea lor profesionala si personala. In procesele de recrutare si selectie vor conta enorm – felul in care te pregatesti pentru interviu si pentru procesul de selectie, flexibilitatea in asteptarile salariale, disponibiltatea de a aloca un efort suplimentar pentru dezvoltarea carierei.

Pentru tinerii cu potential sunt in continuare programe de management trainee iar la Angajatori de TOP va fi lansata si a doua editie a Top Talents Romania, un proiect care urmareste sa identifice tineri cu potential la nivel national si sa le recunoasca meritele. Partenerii editiei 2009 sunt BRD (Sectiunea bancara), Kraft (FMCG), BCR (Sectiunea Servicii Financiare), Colgate (Bunuri de consum, Cosmote (Sectiunea Telecom), Adobe (Sectiunea IT). Vino la standul TOP Talents din cadrul evenimentului pentru a afla mai multe despre proiect si a intra in reteaua tinerilor talentati din Romania.

Cum poti capata un avantaj competitiv la Angajatori de TOP
Cunosti piata si companiile care recruteaza in 2009
La eveniment ai ocazia sa te intalnesti cu peste 80 de angajatori care au oportunitati in 2009. Verifica pe www.hipo.ro care sunt companiile participante si afla cat mai multe despre ele inainte sa le intalnesti. Vor avea succes cei care demonstreaza ca stiu ce vor, cunosc compania, sunt familiarizati cu jobul la care au aplicat.

Intalnesti persoanele care coordoneaza procesele de recrutare si aplici direct
Pregateste-ti CV-ul. Personalizeaza-l pentru jobul pe care aplici. Numarul aplicantilor la joburi deja a crescut in mod simtitor iar o simpla aplicare online nu iti garanteaza faptul ca vei fi chemat la un interviu. La eveniment intalnesti persoanele din companii care coordoneaza procesele de recrutare care iti pot da mai multe informatii despre job si despre cum decurge procesul de selectie.

Pentru mai multe detalii despre cum isi schimba companiile strategiile de recrutare in 2009 si felul in care va trebui sa te adaptezi, participa la Angajatori de TOP la workshopul Cum se schimba criteriile de recrutare in 2009. Te vei intalni cu specialisti de resurse umane si oameni care au o perspectiva a business-ului si vei intelege cum si ce companii trebuie sa urmaresti, cum trebuie sa te comporti in procesul de selectie, ce este mai bine sa faci in perioada urmatoare.

Vino la Sala Palatului pe 20 si 21 martie la cel mai mare targ de cariera din Romania pentru tineri profesionisti.

Wall-Street, cel mai citit cotidian online de business, este partener media al evenimentului.