La nivel global, aproximativ 45% dintre respondenti au afirmat ca isi vor schimba locul de munca in urmatorul an, S.U.A. inregistrand cel mai mic numar al fluctuatiei de personal – doar patru din 10 angajati vor opta pentru un alt loc de munca.

Doua treimi din angajatii europeni au declarat ca vor sa aplice pentru slujbe din intreaga lume, cei mai interesati fiind cei din generatia cu varsta cuprinsa intre 48 si 65 de ani. Tot acestia siau exprimat disponibilitatea de a accepta un salariu mai mic, cu conditia sa efectueze o munca care le aduce satisfactie.

“Concluziile studiului arata cat de diferite sunt deciziile pe care le pot lua angajatii cu experiente culturale sau geografice diferite in privinta locului de munca. Una dintre tendinte o reprezinta preferinta angajatilor pentru un job care le aduce satisfactii, chiar daca acesta este mai putin platit decat la actualul loc de munca”, a argumentat George Corona, vice-presedintele si directorul de operatiuni al Kelly Services.

Desi sunt la inceputul carierei, generatia Y (18-29 de ani) din Asia este cea mai dispusa sa lucreze intr-un mediu in care se simte productiva. Mai mult de jumatate dintre angajatii din generatia Y au declarat ca sunt dispusi sa castige un salariu mai mic sau o pozitie mai joasa in organigrama daca munca lor contribuie la atingerea unui obiectiv de valoare.

In cazul generatiei X (30-47 de ani), angajatii sunt preocupati de evolutia carierei, evaluand optiunile si explorand posibilitati de schimbare a carierei, mai mult de 6 din 10 angajati declarandu-si intentia de a-si schimba locul de munca in urmatorul an.

In schimb, generatia Baby Boomers (48-65 de ani) se considera cei mai dezavantajati la locul de munca, manifestand furie si dezamagire fata de angajatori. Patru din 10 respondenti se tem ca actualul loc de munca nu ii ajuta sa progreseze in cariera.

Aproape jumatate din angajatii din S.U.A - majoritatea apartinand generatiei Y si barbatilor - au declarat ca ar aplica la un job mai putin platit. In schimb, un numar important de angajati europeni si-au exprimat dubii in privinta alegerii carierei sau a posibilitatilor de promovare.

In regiunile de pe coasta pacifica a Asiei, India, Malaesia, Indonezia sau Tailanda, angajatii au inregistrat cel mai mare cor in ceea ce priveste satisfactia la locul de munca, mai arata studiul.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 100.000 de angajati din 34 de tari din Europa, America de Nord si de pe coasta pacifica a Asiei.