Liderul angajatorilor este sectorul FMCG (bunuri de larg consum), in care companii gigant precum Coca Cola sau lanturile de magazine Wall Mart si Lowe’s arunca pe piata fortei de munca americane peste 15.000 de posturi vacante. Se cauta administrator de magazine, specialisti in resurse umane, casieri, personal pentru imbuteliere, costumer service si distributie.

In primele luni ale anului 2009, compania Coca Cola si-a continuat politica de reducere a costurilor, aplicata inca din 2000, cand producatorul a taiat din organigrama peste 5.000 de posturi. Astfel, Coca Cola a anuntat in acest an disponibilizarea a 17 angajati americani, 700 de de polonezi, rusi, turci si 100 de romani, potrivit informatiilor furnizate de agentiile de stiri.

Cu toate acestea, incepand de la jumatatea lunii aprilie, compania a anuntat angajarea a 160 de persoane in S.U.A.

Sectorul de retail este indeaproape urmat de domeniul medical, unul dintre cele mai ferite de efectele crizei, potrivit specialistilor in resurse umane. Centre medicale private – MedLife - si companii de asigurare medicala de top din SUA – cum ar fi Humana, HCA sau Liberty Mutual Insurance Group – angajeaza aproape 12.000 de persoane pe pozitii de asistenta medicala, farmacisti finante, vanzari, project management, contabilitate si dezvoltatori al liniilor de produse.

Alti angajatori provin din sectoarele de IT si banking. HP scoate la concurs 150 de locuri de munca, in timp ce UPS a anuntat peste 3.000 de locuri libere. Dupa ce in acest an Microsoft a anuntat concedierea a 5.000 de persoane pe plan international, Compania a anuntat angajari pentru 630 de persoane, incepand cu jumatatea lunii aprilie, anul curent. Americanii care vor un job in Microsoft se vor bate pe pozitii de vanzari, dezvoltare de softuri, testare de software, marketing, contabilitate, costumer service si alte pozitii administrative.

Compania de telefonie mobila Motorolla aduce pe piata 520 de job-uri pentru specialist in marketing, vanzari, finante si project management.

In sectorul financiar, Bank of America anunta 1.860 de noi locuri de munca, ce vor acoperi subdomenii precum costumer banking, creditare, imprumuturi personale, tehnologie, resurse umane, marketing si administrare.